Goldman: Μόλις 10% οι πιθανότητες no deal, 35% εκείνες του no Βrexit

Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2019 10:39
UPD:11:36
REUTERS/HENRY NICHOLLS

Αν και η κρίσιμη προθεσμία της 29ης Μαρτίου πλησιάζει επικίνδυνα, η Goldman Sachs πιστεύει ότι οι πιθανότητες για ένα άτακτο Brexit, χωρίς συμφωνία, έχουν περιοριστεί σημαντικά. 

Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα στη νέα εκτίμησή της για την έκβαση του Brexit, «βλέπει» πιθανότητες μόνο 10% για ένα «no deal», έναντι προηγούμενων υπολογισμών για 15%. Από την άλλη οι πιθανότητες για παράταση του Άρθρου 50 αυξάνονται στο 55% από 50%, μετά και την δέσμευση της Μέι να δώσει τη δυνατότητα στη Βουλή να ψηφίσει επί του ενδεχομένου αυτού. 

Αυτό που προκαλεί περισσότερο εντύπωση είναι το γεγονός ότι για την Goldman Sachs παραμένουν αρκετά υψηλές, στο 35%, και οι πιθανότητες για no Brexit, να μην έχουμε δηλαδή τελικά καθόλου έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό θα απαιτούσε βεβαίως τη διεξαγωγή ενός νέου δημοψηφίσματος και ένα αποτέλεσμα, που θα ανέτρεπε εκεινο του 2016. 

EURONEWS

Με βάση τα σενάρια αυτά, οι αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας ποντάρουν σε περαιτέρω άνοδο της στερλίνας, που έχει ήδη ανατιμηθεί περίπου 4% από τις αρχές του έτους. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα