ΔΑΑ: Πρόγραμμα εαρινής περιόδου

Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2006 13:00

Κατά την εαρινή περίοδο 2006 (26.03.06-17.06.06), 56 αεροπορικές εταιρείες θα εκτελούν από και προς το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών 836 τακτικές πτήσεις την εβδομάδα - 47 περισσότερες από το 2005 (+6%) - προς 68 διεθνείς προορισμούς σε 47 χώρες.

Νέες «αφίξεις» στο αεροδρόμιο

Στις εταιρείες που εκτελούν τακτικές πτήσεις προς το «Ελευθέριος Βενιζέλος», προστίθενται τώρα 2 νέες εταιρείες: η Blue1 (θυγατρική της SAS Scandinavian Airlines (Ελσίνκι) και η Pakistan International Airlines (που επαναδραστηριοποιείται στην Ελλάδα, με πτήσεις προς το Καράτσι, το Ισλαμαμπάντ και τη Λαχώρη).

Παράλληλα, η Air Transat (εκτελούσε μέχρι πέρυσι πτήσεις charter) θα πραγματοποιεί από το Μάιο τακτικές πτήσεις προς τον Καναδά (Μόντρεαλ-Τορόντο).

Επίσης, για την Εαρινή Περίοδο 2006, νέους προορισμούς πρόσθεσαν στο πρόγραμμα τακτικών πτήσεών τους οι εταιρείες Aegean Airlines (Σόφια), easyJet (Μιλάνο), Malev (Δουβλίνο & Ελσίνκι), SAS Scandinavian Airlines (Όσλο) και η Sterling European Airlines (Στοκχόλμη). Ακόμη, οι Aegean Airlines (Μόναχο), Air France (Παρίσι), CSA-Czech Airlines (Πράγα), KLM (Αμστερνταμ) και η Swiss International Air Lines (Ζυρίχη), πρόσθεσαν από μία καθημερινή τακτική πτήση ανά προορισμό στο πρόγραμμά τους, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Ακόμη, η British Airways (Λονδίνο), οι Ολυμπιακές Αερογραμμές (Παρίσι, Μόσχα, Βελιγράδι), η Armavia (Εριβάν/Αρμενία) και η Virgin Express (Βρυξέλλες) προσέθεσαν επιπλέον δρομολόγια.

Για την εαρινή περίοδο 2006, οι διεθνείς προορισμοί που εξυπηρετούνται με τις περισσότερες πτήσεις από το αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος", είναι η Λάρνακα με 73 και το Λονδίνο με 65 προγραμματισμένες πτήσεις την εβδομάδα. Ακολουθούν το Παρίσι, η Ρώμη, το Μιλάνο και το Μόναχο, με 51, 49, 49 και 45 πτήσεις την εβδομάδα, αντίστοιχα.

Παράλληλα, οι προορισμοί εσωτερικού προς τους οποίους θα εκτελούνται οι περισσότερες εβδομαδιαίες τακτικές πτήσεις είναι η Θεσσαλονίκη με 139 και το Ηράκλειο με 91, ενώ ακολουθούν η Ρόδος, τα Χανιά και η Σαντορίνη με 70, 57 και 54 πτήσεις την εβδομάδα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα