Αυξημένη η όρεξη για τα ομόλογα του Νότου

Σε χαμηλά διετίας η απόδοση του ισπανικού, σε χαμηλά έτους του ελληνικού
Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2019 13:00
UPD:13:05
EPA/ARNE DEDERT

Κοντά σε χαμηλά διετίας κινούνται σήμερα, Τετάρτη, οι αποδόσεις των ισπανικών ομολόγων, μετά την επιτυχημένη έκδοση 15ετους ομολόγου από τη Μαδρίτη. Η εξέλιξη έρχεται να πιστοποιήσει την «αυξημένη όρεξη» για το κρατικό χρέος όχι μόνο των ισχυρών της Ευρωζώνης, αλλά και των οικονομιών του Νότου, ακόμη και εάν αυτές οδεύουν προς κάλπες. 

Οι κοινοπρακτικές εκδόσεις από τα μέλη του ευρώ έχουν γνωρίσει μεγάλη επιτυχία φέτος, με την ζήτηση εκ μέρους των επενδυτών να απογειώνεται κοντά σε ιστορικά υψηλά επίπεδα. Το νέο 15ετές ισπανικό ομόλογο δεν αποτέλεσε εξαίρεση με τις προσφορές των επενδυτών να υπερβαίνουν τα 44 δισ. ευρώ και την χώρα να αντλεί 5 δισ. ευρώ.

Η απόδοση του 10ετούς ισπανικού ομολόγου υποχώρησε στο 1,126%, μετά την έκδοση, καταγράφοντας χαμηλό 28 μηνών.  Η απόδοση του πορτογαλικού δεκαετούς παραμένει σταθερή στο 1,43%, ενώ του ιταλικού κινείται στο 2,7% με 2,74% στη σημερινή συνεδρίαση. 

 Νέες εκδόσεις ομολόγων αναμένονται στην Ευρωζώνη το επόμενο διάστημα. Μεταξύ των χωρών που θα δοκιμάσουν εάν η όρεξη των επενδυτών συνεχίζει να αυξάνεται είναι και η Ελλάδα, η οποία εξετάζει νέα έκδοση μέσα στον επόμενο μήνα, τη δεύτερη μετά την έξοδο από τον Αύγουστο. Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου διαμορφώνεται σήμερα στο 3,72%, πολύ κοντά στα χαμηλά ενός έτους του 3,71% στα οποία υποχώρησε χθες. 

 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα