Σε χαμηλό διετίας οι αποδόσεις των γαλλικών ομολόγων - Στο 3,74% το ελληνικό 10ετές

Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2019 12:17
UPD:12:18
REUTERS/JOHN SIBLEY

Στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2016 υποχώρησε το πρωί η απόδοση του γαλλικού 10ετούς ομολόγου, καθώς εξασθενεί ο αντίκτυπος του κινήματος των «κίτρινων γιλέκων». Πτώση κατέγραφαν οι αποδόσεις και άλλων ομολόγων της ευρωζώνης, λόγω προσδοκιών για τη νομισματική πολιτική στις ΗΠΑ. Σε χαμηλό 28 μηνών διολίσθησε η απόδοση του ισπανικού 10ετούς τίτλου, λόγω της υψηλής ζήτησης, ενώ καθοδικά κινούνται επίσης τα επιτόκια των ιταλικών, πορτογαλικών τίτλων, αλλά και των ελληνικών τίτλων.

Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου ανερχόταν το πρωί στο 3,74%, καταγράφοντας πτώση τεσσάρων μονάδων βάσης. Το spread έναντι των γερμανικών ομολόγων βρίσκεται στις 363 μονάδες βάσης. Το επιτόκιο του ελληνικού 5ετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 3%, υποχωρώντας κατά τρεις μονάδες βάσης.

Στην αγορά κρατικού χρέους της γηραιάς ηπείρου το επιτόκιο του γερμανικού 10ετούς ομολόγου παραμένει αμετάβλητο στο 0,11%. Η απόδοση του γαλλικού 10ετούς υποχωρεί κατά μία μονάδα βάσης στο 0,52%, ενώ νωρίτερα διολίσθησε και κάτω από το 0,51%. Το επιτόκιο του 10ετούς βρετανικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 1,21%, εμφανίζοντας αύξηση τριών μονάδων βάσης.

Στον ευρωπαϊκό νότο, η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 2,73%, σημειώνοντας πτώση τεσσάρων μονάδων βάσης. Το spread του ιταλικού 10ετούς ομολόγου έναντι του αντίστοιχου γερμανικού βρίσκεται στις 262 μονάδες βάσης. 

Το επιτόκιο του 10ετούς ομολόγου της Ισπανίας διολισθαίνει κατά τρεις μονάδες βάσης στο 1,14%, με την απόδοση του πορτογαλικού 10ετούς να υποχωρεί επίσης κατά τρεις μονάδες βάσης στο 1,43%.

Η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού κρατικού ομολόγου βρίσκεται στο 2,66%, παραμένοντας σταθερή. Αργότερα εντός της ημέρας, ο επικεφαλής της Federal Reserve Τζερόμ Πάουελ θα καταθέσει ενώπιον της Γερουσίας. Οι αγορές θα αναζητήσουν ενδείξεις για το αν θα υπάρξει νέα αύξηση των επιτοκίων αργότερα φέτος.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters, Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα