Στο «πράσινο» Wall Street - Ευρώπη

Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2019 18:52
UPD:18:53
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Ανοδικά κινούνται στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας οι αμερικανικοί δείκτες στη Wall Street, στον απόηχο της απόφασης του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για αναβολή της αύξησης των δασμών σε κινεζικά προϊόντα, που προγραμματιζόταν από την 1η Μαρτίου.

Ο κ. Τραμπ εξέφρασε μέσω Twitter την ικανοποίησή του για τη «σημαντική πρόοδο» που επιτεύχθηκε στις διμερείς διαπραγματεύσεις ΗΠΑ – Κίνας για το εμπόριο. «Έχω τη χαρά να ανακοινώσω ότι οι ΗΠΑ έχουν σημειώσει σημαντικές προόδους ως προς τα σημαντικά διαρθρωτικά προβλήματα, όπως η προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας, οι (εξαναγκαστικές) μεταφορές τεχνολογίας, η γεωργία, οι υπηρεσίες, το νόμισμα και πολλά άλλα ζητήματα», έγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

«Ως αποτέλεσμα αυτών των πολύ παραγωγικών συνομιλιών αναβάλλω την αύξηση των δασμών που προγραμματιζόταν για την 1η Μαρτίου», πρόσθεσε. Όπως σημείωσε ο Ντόναλντ Τραμπ εφόσον υπάρξει περαιτέρω πρόοδος θα προγραμματίσει συνάντηση Κορυφής με τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ στο ιδιόκτητο θέρετρό του στο Μαρ-α-Λάγκο για να υπογραφεί συμφωνία.

Αποτιμώντας θετικά τις δηλώσεις του κ. Τραμπ, οι επενδυτές εμφανίζονται αισιόδοξοι δίνοντας ώθηση στις διεθνείς αγορές μετοχών. Αυτήν την ώρα (18.45) ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται κατά 195 μονάδες ή 0,8% στις 26.225 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,9%, ενώ ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,7%.

Θετικό ήταν το κλίμα και στην Ευρώπη. Ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 σημείωσε άνοδο 0,1%, ο γερμανικός DAX κατέγραψε κέρδη 0,5% και ο γαλλικός CAC 40 ενισχύθηκε κατά 0,4%.

Στον ευρωπαϊκό νότο, κέρδη 0,8% κατέγραψε ο ιταλικός FTSE MIB, με τον ισπανικό IBEX 35 να ενισχύεται κατά 0,1%. Στο πράσινο και η Αθήνα, όπου ο Γενικός Δείκτης σημείωσε άνοδο 1,46%. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε κατά 0,3%, σκαρφαλώνοντας στα ανώτερα επίπεδά του από τις αρχές Οκτωβρίου.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • COMP
  • DJC



Σχολιασμένα