Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Δευτέρα, 03 Απριλίου 2006 09:50
UPD:10:07

Aspis Bank: «Οι µετοχές της Εθνική Τράπεζας και του ΟΤΕ αναµένεται να βρεθούν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος στη σηµερινή συνεδρίαση του Χ.Α. Στις ευρωπαϊκές αγορές αναµένεται άνοδος σήµερα και αυτό είναι πιθανό να επηρεάσει θετικά και την εγχώρια αγορά».

Fortius Finance: «Τα αποτελέσματα του 12μήνου που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή καθόρισαν την κίνηση των εταιρειών που αφορούσαν με τη μετοχή του Ηρακλή να ξεχωρίζει όχι μόνο λόγω στη σημαντική αύξησης της καθαρής κερδοφορίας, αλλά και της υψηλής μερισματικής απόδοσης. Η απόκτηση του 46% της Finansbank από την Εθνική Τράπεζα, που σύμφωνα με δημοσιεύματα αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα, υπερισχύοντας μάλιστα της Citigroup που προσέφερε υψηλότερο τίμημα αποτελεί αναμφίβολα το σημαντικότερο νέο των τελευταίων ετών για τον τραπεζικό κλάδο, καταδεικνύοντας την ανάγκη της εξωστρέφειας των μεγάλων τραπεζών στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης προκειμένου να ενισχύσουν τους αναπτυξιακούς ρυθμούς τους μετά τη χρυσή χρονιά του 2005.

»Κατά τη γνώμη μας, η πορεία του τραπεζικού κλάδου σήμερα θα κρίνει και την πορεία του ΓΔ, ο οποίος αν και θα μπορούσε να υποχωρήσει βραχυπρόθεσμα αποκτά πλέον μια νέα δυναμική, λόγω των εξελίξεων στον καταλυτικό τραπεζικό κλάδο».

Euroxx: «Μικρά κέρδη για τη Σοφοκλέους την Παρασκευή με τον τζίρο συναλλαγών να κινείται σε υψηλά επίπεδα. Από τους επιμέρους δείκτες ο FTSE-20 κατέγραψε οριακές απώλειες ενώ ο FTSE-40 ενισχύθηκε σημαντικά. Στις διεθνείς αγορές επικράτησαν πτωτικές τάσεις για το σύνολο των κυριοτέρων αγορών, με εξαίρεση τον δείκτη Nikkei. Για σήμερα εκτιμάται ότι η χρονοσειρά του Χ.Α. θα κινηθεί σταθεροποιητικά στα τρέχοντα επίπεδα τιμών με τάσεις ήπιας διόρθωσης».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα