Βενεζουέλα: Αύξηση των τιμών καταναλωτή

Αντιστρέφοντας την πτώση τους τον Φεβρουάριο
Δευτέρα, 03 Απριλίου 2006 09:59

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκαν οι τιμές καταναλωτή στη Βραζιλία τον Μάρτιο, αντιστρέφοντας την πτώση που είχαν σημειώσει τον Φεβρουάριο, την πρώτη μέσα σε 18 χρόνια.

Οι τιμές αυξήθηκαν 0,9% τον Μάρτιο, αντιστρέφοντας την υποχώρηση 0,4% τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας. Ωστόσο, η αύξηση των τιμών τον Μάρτιο, βοηθούν στη μείωση του ετήσιου πληθωρισμού αυτής της χώρας της Λατινικής Αμερικής στο 12,1% από 15,8%, σύμφωνα με την Κεντρική Τράπεζα. Οι τιμές τον Μάρτιο του 2005 είχαν σημειώσει αύξηση 1,2%.

Η κυβέρνηση κατάφερε να διατηρήσει την ισοτιμία του μπολιβάρ στα 2.147,3 ανά δολάριο από τον Μάρτιο του 2005, βοηθώντας στον περιορισμό της αύξησης των τιμών εισαγωγών. Οι εισαγωγές της Βενεζουέλας, αποτελούν περίπου το 60% των τροφίμων, των φαρμάκων, των ενδυμάτων και των ηλεκτρονικών αγαθών που καταναλώνει η χώρα.

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση καθορίζει πολλές τιμές βασικών τροφίμων, όπως του κρέατος, των ζυμαρικών και του γάλακτος και δεν έχει επιτρέψει την αύξηση των τιμών ηλεκτρικής ενεργείας και τηλεφωνικών συνδιαλέξεων από τον Ιανουάριο του 2003.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα