Μοχλός: Προσφορά για την ανάληψη έργου στο Βουκουρέστι

Δευτέρα, 03 Απριλίου 2006 11:55

Επτά εταιρείες, μεταξύ των οποίων και η ελληνική Μοχλός ΑΕ, κατέθεσαν προσφορές για την ανάληψη του έργου κατασκευής της γέφυρας ανισόπεδης διάβασης "Basarab" στο Βουκουρέστι.

Τα τεύχη δημοπράτησης του έργου, το κόστος του οποίου προσδιορίστηκε από τον δήμο Βουκουρεστίου γύρω στα 178 εκατ. ευρώ, είχαν προμηθευτεί 58 κατασκευαστές.

Στο πλαίσιο του μειοδοτικού διαγωνισμού, που προκήρυξε ο δήμος της ρουμανικής πρωτεύουσας, η ελληνική εταιρεία κατέθεσε τη χαμηλότερη οικονομική προσφορά, ζητώντας 363,3 εκατ. λέι (συν ΦΠΑ) για την κατασκευή του έργου εντός χρονοδιαγράμματος 30 μηνών (1 ευρώ ισούται με 3,5 λέι).

Την υψηλότερη προσφορά, ύψους 500 εκατ. λέι (συν ΦΠΑ), υπέβαλε η ρουμανο-ισπανική κοινοπραξία Bento Pedroso Construcoes SΑ, αποτελούμενη από τις SC Imsat SA και Μoniz Da Maia και τη Serra & Fortunato-Empreiteiros SA. Η κοινοπραξία δεσμεύτηκε να ολοκληρώσει το έργο σε 28 μήνες.

Σύμφωνα με ρουμανικά ΜΜΕ, υπόλοιποι τέσσερις «μνηστήρες» του έργου προέρχονται από την Ελλάδα, τη Γερμανία, την Ιταλία και την Ισπανία.

ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα