Προωθείται η επαναλειτουργία της Ελληνικής Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Kαϊρου

Δευτέρα, 03 Απριλίου 2006 17:00

Θα ενισχυθεί η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, βάσει και του μνημονίου κοινής στρατηγικής που έχει υπογραφεί μεταξύ της Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου, τόνισε η Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Φάνη Πάλλη-Πετραλιά που συναντήθηκε σήμερα στο Κάιρο, με τον Αιγύπτιο ομόλογο της Zohen Garana.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας συμφωνήθηκε η επαναλειτουργία της σχολής τουριστικών επαγγελμάτων, ως Ελληνοαιγυπτιακή Σχολή, γεγονός το οποίο, όπως δήλωσε η υπουργός συμβάλλει στην τόνωση του ορθόδοξου στοιχείου και του ελληνισμού, και αποφασίστηκε η σύσταση ειδικής κοινής επιτροπής η οποία θα έχει ως έργο την επεξεργασία όλων των θεμάτων που σχετίζονται με την λειτουργία της σχολής.

Παράλληλα η Υπουργός ανακοίνωσε ότι ο Οργανισμός Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΟΤΕΚ), θα αναλάβει να πραγματοποιήσει στο Κάιρο και φέτος, σεμινάριο τουριστικής εκπαίδευσης, ενώ αποφασίστηκε να φιλοξενηθεί στην Ελλάδα αιγυπτιακή αποστολή η οποία θα εκπαιδευθεί στα τουριστικά επαγγέλματα.

Επιπρόσθετα η κ. Πετραλιά ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα θα είναι η τιμώμενη χώρα στην τουριστική έκθεση που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στο Κάιρο και επισήμανε ότι το φετινό φεστιβάλ βιβλίου που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, θα είναι αφιερωμένο στην Αιγυπτιακή τέχνη και λογοτεχνία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα