ΣΕΕΠΕ: Επιτέλους αξιοποιούνται τα δεδομένα του συστήματος εισροών-εκροών

Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2019 15:40
UPD:20:01
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΦΩΤΗΣ ΠΛΕΓΑΣ Γ.

Την ικανοποίησή του που «μετά από τόσα χρόνια προσπάθειας και πίεσης για λήψη μέτρων κατά του λαθρεμπορίου, επιτέλους υπάρχει αποτελεσματική αξιοποίηση των δεδομένων του συστήματος εισροών-εκροών στα πρατήρια» εκφράζει ο Σύνδεσμος Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών Ελλάδος (ΣΕΕΠΕ), σημειώνοντας ότι τα σημαντικότατα ευρήματα των ελέγχων της ΑΑΔΕ δικαιώνουν τον Σύνδεσμο και τις θέσεις του.

Όπως επισημαίνει, «από τα περίπου 6.000 πρατήρια που λειτουργούν στη χώρα, επιλέχθηκαν 546 για έλεγχο το 2018 (περίπου το 10% του συνόλου των πρατηρίων), κατόπιν ανάλυσης πληροφοριών από το σύστημα εισροών-εκροών. Η επιλογή αυτών των πρατηρίων έγινε με βάση ειδικά κριτήρια επικινδυνότητας. Σε αυτούς τους ελέγχους εντοπίστηθηκαν παραβάσεις σε 181 πρατήρια, που αντιστοιχούν στο 3% του συνόλου των πρατηρίων, δηλαδή 3 στα 100 πρατήρια».

Σημειώνεται, πάντως, ότι η ΑΑΔΕ ανακοίνωσε πως το ποσοστό παραβατικότητας που καταδεικνύουν οι έλεγχοί της για το λαθρεμπόριο και τη φοροδιαφυγή στα πρατήρια υγρών καυσίμων, με βάση τα στοιχεία του συστήματος εισροών - εκροών, ξεπερνά το 33,2% . Κατά την ΑΑΔΕ, ο αριθμός των επιχειρήσεων που έχουν ελεγχθεί πανελλαδικά για το 2018 με βάση το εν λόγω σύστημα ανέρχεται σε 546 και από τις μέχρι στιγμής ολοκληρωμένες υποθέσεις έχουν βρεθεί παραβάσεις σε 181 επιχειρήσεις, με αποτέλεσμα το μέχρι σήμερα ποσοστό παραβατικότητας να ανέρχεται στο 33,2%.

«Εξακολουθούμε να πιστεύουμε πως προτεραιότητα για τον κλάδο είναι η καταπολέμηση του λαθρεμπορίου και κάθε παρανομίας στα καύσιμα. Συνεχίζουμε να είμαστε υπέρ της αξιοποίησης των δεδομένων του συστήματος εισροών-εκροών στα πρατήρια καυσίμων όλης της χώρας, καθώς και της ολοκλήρωσης και εφαρμογής όλων των μέτρων που έχουν ενταχθεί στον Επιχειρησιακό Σχεδιασμό της ΑΑΔΕ ή έχουν νομοθετηθεί και δεν έχουν υλοποιηθεί» καταλήγει ο ΣΕΕΠΕ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα