Συγχώνευση SN Airlines (παλαιά Sabena) και Virgin Express

Δευτέρα, 03 Απριλίου 2006 18:02

Τη συγχώνευση των αεροπορικών εταιρειών SN Brussels Airlines (παλαιά Sabena) και Virgin Express, ανακοίνωσε ο Ετιέν Νταβινιόν, πρόεδρος της SN Brussels Airlines. Η νέα αεροπορική εταιρεία θα ξεκινήσει τις πτήσεις της τον Απρίλιο του 2007, με νέο όνομα, το οποίο δεν είναι ακόμη γνωστό.

Σύμφωνα με την βελγική εφημερίδα «Σουάρ», η νέα αεροπορική εταιρεία θα διαθέτει 48 αεροσκάφη, θα πετάει σε 126 προορισμούς (στην Ευρώπη και στην Αφρική) και θα απασχολεί 2.875 εργαζομένους (2.162 μισθωτοί της SN Airlines και 713 της Virgin). Η νέα εταιρεία θα έχει ως έδρα της, κατά πάσα πιθανότητα, το σημερινό κτήριο της Sabena στις Βρυξέλλες και εκτιμάται πως θα εξυπηρετεί πάνω από πέντε εκατομμύρια επιβάτες.

Το χαρακτηριστικό της νέας εταιρείας είναι, σύμφωνα με το βελγικό Τύπο, οι δύο κατηγορίες θέσεων που θα προσφέρει στους επιβάτες της. Η πρώτη κατηγορία θα αφορά θέσεις χαμηλού κόστους και η δεύτερη θα αφορά οικονομικές θέσεις με επιπλέον υπηρεσίες, όπως π.χ. γεύμα εν πτήσει, άνετες θέσεις μέσα στο αεροσκάφος και δυνατότητα αλλαγής του εισιτηρίου.

Η νέα αεροπορική εταιρεία εξετάζει το ενδεχόμενο να εκτελεί πτήσεις και εντός της Αφρικανικής ηπείρου με έδρα το Καμερούν ή την περιοχή των Μεγάλων Λιμνών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα