Virgin Mobile: «Ναι» στην προσφορά 1,67 δισ. δολ. της NTL

Τρίτη, 04 Απριλίου 2006 10:22

AΠΕΔΕΧΘΗ την προσφορά 962 εκατ. λιρών Αγγλίας (1,67 δισ. δολ.) από την NTL Inc., τη μεγαλύτερη εταιρεία καλωδιακής τηλεόρασης της Βρετανίας, η Virgin Mobile Holdings Plc, η βρετανική εταιρεία ασύρματης τηλεφωνίας, που ελέγχεται από τον Richard Branson.

Οι μέτοχοι της Virgin Mobile, σύμφωνα με την προσφορά, θα εισπράξουν 372 πένες ανά μετοχή σε μετρητά, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της NTL. Επίσης, οι μέτοχοι μπορούν επίσης να δεχθούν 389 πένες ανά μετοχή της NTL, σύμφωνα με την εταιρεία. Η Virgin Group του Branson, που κατέχει το 71,2% της εταιρείας τηλεπικοινωνιών, θα αποδεχθεί την προσφορά σε μετρητά και μετοχές. Οι μετοχές της Virgin Mobile, έκλεισαν χθες στις 387 πένες η μία.

Η προσφορά σε μετοχές και μετρητά, αξιολογεί την Virgin Mobile στα 962 εκατ. λίρες Αγγλίας, σύμφωνα με την ανακοίνωση των δύο εταιρειών. Η προσφορά σε μετρητά είναι 19,6% υψηλότερη από την τιμή της μετοχής της Virgin Mobile στις 2 Δεκεμβρίου, μία ημέρα πριν την πρώτη προσφορά που έκανε η NTL. Επίσης, είναι 86% υψηλότερη από την τιμή, στην οποία η Virgin Mobile πούλησε μετοχές κατά τη δημόσια εγγραφή της τον Ιούλιο του 2004.

Η Virgin Group του Branson θα εισπράξει περίπου 123 εκατ. λίρες Αγγλίας σε μετρητά και θα κατέχει μερίδιο 10,6% των μετοχών της NTL. Επίσης η NTL θα καταβάλει για δικαιώματα στην Virgin τουλάχιστον 8,5 εκατ. λίρες ετησίως, για τη χρήση του σήματος Virgin. Πέρυσι, τα δικαιώματα αυτά, θα ήταν 9 εκατ. λίρες, σύμφωνα με τις δύο εταιρείες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα