Στον απόηχο της συμφωνίας ΓΣΕΕ- ΣΕΒ

Τρίτη, 04 Απριλίου 2006 16:22
UPD:21:54

Πολύ θετική χαρακτήρισε τη συμφωνία μεταξύ ΣΕΒ και ΓΣΕΕ ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης.

Υπογράμμισε ότι η συμφωνία είναι καλή και για την οικονομία και για τους εργαζόμενους και σημείωσε πως αποτελεί απόδειξη ότι οι ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις και οι θεσμοί λειτουργούν στη χώρα μας.

Ο γραμματέας της ΚΕ της ΝΔ Λ. Ζαγορίτης σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν χθες ΣΕΒ και ΓΣΕΕ. Ο διάλογος, είπε, με σύνεση και συνεννόηση μπορεί να οδηγήσει σε αποτελέσματα.

Η συμφωνία διασφαλίζει την εργασιακή ειρήνη και βελτιώνει το πραγματικό εισόδημα των εργαζομένων, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος. Σε ερώτηση γιατί η κυβέρνηση προτίθεται να δώσει χαμηλότερες αυξήσεις στις ΔΕΚΟ, ο κ. Ρουσόπουλος απάντησε ότι οι περιορισμοί αφορούν στις ζημιογόνες ΔΕΚΟ.

«Το ΠΑΣΟΚ χαιρετίζει την συμφωνία των κοινωνικών εταίρων που αποτελεί ένα μάθημα για την αλαζονεία του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, που έσπευσε μέσω φαξ να ανακοινώσει αυξήσεις κάτω από τον πληθωρισμό για τον δημόσιο τομέα», δήλωσε χθες η υπεύθυνη του Τομέα Οικονομίας του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Βάσω Παπανδρέου.

Η συμφωνία ΓΣΕΕ – ΣΕΒ είναι πολιτικά και συνδικαλιστικά μια νέα αφετηρία για το συνδικαλιστικό κίνημα και τους εργαζόμενους και μπορεί να αποτελέσει τη βάση για ανασύνταξη των δυνάμεων και για νέες διεκδικήσεις», αναφέρει σε σημερινή της ανακοίνωση η ΟΤΟΕ http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/04/04/1174478.htm .

Την αντίθεσή στη συμφωνία της ΓΣΕΕ με τον ΣΕΒ εκφράζουν το ΚΚΕ και ο Συνασπισμός με ανακοινώσεις τους.

Κλίμα έντασης στην Ολομέλεια της ΓΣΕΕ

Η συμφωνία http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/04/03/1174096.htm επικυρώθηκε μέσα σε κλίμα έντασης από την Ολομέλεια της ΓΣΕΕ. Ο επικεφαλής του ΠΑΜΕ Γιώργος Μαυρίκος αποχώρησε κάνοντας λόγο για κοροϊδία, και ξεπούλημα των συμφερόντων των εργαζομένων, και ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρήστος Πολυζωγόπουλος τον κάλεσε να σταματήσει το θέατρο και την «επαναστατική γυμναστική». Ο Γραμματέας της ΓΣΕΕ Κώστας Πουπάκης (ΔΑΚΕ) δεν εφείσθη επαίνων για τη στάση του κ. Πολυζωγόπουλου στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Χρήστος Πολυζωγόπουλος έκανε λόγο για σκληρή διαπραγμάτευση, καθώς όπως είπε «φτάσαμε το σχοινί μέχρι εκεί που κοβόταν», ενώ για τον πρόεδρο του ΣΕΒ, Οδυσσέα Κυριακόπουλο ανέφερε ότι και γι αυτόν τα πράγματα δεν ήταν εύκολα, γιατί είχε πίεση, καθώς υπάρχει ένα ποσοστό επιχειρήσεων, πάνω από 30%, που είναι στα όρια του κόκκινου και βρίσκονται μεταξύ κλεισίματος ή μετανάστευσης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα