Η ΟΤΟΕ για τη συμφωνία ΓΣΕΕ - ΣΕΒ

Τρίτη, 04 Απριλίου 2006 16:29

«Η συμφωνία ΓΣΕΕ ΣΕΒ είναι πολιτικά και συνδικαλιστικά μια νέα αφετηρία για το συνδικαλιστικό κίνημα και τους εργαζόμενους και μπορεί να αποτελέσει τη βάση για ανασύνταξη των δυνάμεων και για νέες διεκδικήσεις», αναφέρει σε σημερινή της ανακοίνωση η ΟΤΟΕ.

Θεωρεί επίσης ότι μετά από την εν λόγω συμφωνία «η κυβέρνηση οφείλει να αναλάβει τις πολιτικές της ευθύνες και να υποχρεώσει την πλευρά των τραπεζιτών να προσέλθουν στο τραπέζι του διαλόγου για την υπογραφή Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας».

Η ΟΤΟΕ, όπως επισημαίνει στην ανακοίνωση της, εκτιμά ότι «η ανάληψη πρωτοβουλιών από την κυβέρνηση άμεσα στην παραπάνω κατεύθυνση θα συμβάλει στην εκτόνωση της κρίσης, που έτσι κι αλλιώς θα διαιωνίζεται στο χώρο των τραπεζών. Η αντιπαράθεση μεταξύ των δύο πλευρών θα κρατά ανοιχτό ένα μέτωπο σ’ αυτόν τον ευαίσθητο χώρο της οικονομίας, τη στιγμή μάλιστα που επιχειρείται άνοιγμα στο εξωτερικό».

»Η ΟΤΟΕ ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο από μια κλαδική Σ.Σ.Ε. που θα ικανοποιεί τις βασικές ανάγκες των εργαζόμενων στις Τράπεζες και θα δίνει πραγματική διέξοδο στο θεσμικό πρόβλημα των διαπραγματεύσεων που έχει δημιουργηθεί, εξαιτίας της προκλητικής αδιαλλαξίας των τραπεζιτών και της ένοχης στάσης της κυβέρνησης», καταλήγει η ανακοίνωση της ΟΤΟΕ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα