WSJ: Η Γερμανία κλίνει προς θετική απόφαση για τη Huawei

Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2019 15:51
UPD:15:51

 Η γερμανική κυβέρνηση κλίνει προς το να επιτρέψει στην Huawei να συμμετάσχει στην ανάπτυξη δικτύων 5G στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία, όπως μεταδίδει η WSJ επικαλούμενη υψηλόβαθμους Γερμανούς αξιωματούχους.

Εάν οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν, θα πρόκειται για μία «ήττα» της Ουάσιγκτον, η οποία έχει καλέσει τις χώρες- συμμάχους, να μπλοκάρουν τη χρήση τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού της Huawei και άλλων κινεζικών εταιρειών, υποστηρίζοντας ότι λειτουργούν ως όχημα του Πεκίνου για κατασκοπεία. 

Οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν βρεθεί σε δίλημμα. Από τη μία φαίνεται να συμμερίζονται και εκείνες τις ανησυχίες για τους δεσμούς της εταιρείας με το Πεκίνο, από την άλλη φαίνεται να φοβούνται ότι εάν την μπλοκάρουν θα μείνουν πίσω στην παγκόσμια κούρσα για τα δίκτυα 5G. 

Σύμφωνα με τη WSJ η προκαταρκτική έρευνα δεν έχει αποκαλύψει παρατυπίες εκ μέρους της Huawei. Tο θέμα θα συζητηθεί σε συνάντηση κορυφαίων αξιωματούχων του CDU απόψε. H αμερικανική εφημερίδα σχολιάζει πάντως ότι ακόμη και εάν το αρμόδιο υπουργείο πει το ναι, θα μπορούσαν να υπάρξουν ενστάσεις από άλλα μέλη της κυβέρνησης, όπως επίσης και από τη Βουλή. 

Νωρίτερα δημοσίευμα του Reuters ανέφερε ότι δεν θα πρέπει να αναμένεται άμεσα απόφαση. 

naftemporiki.gr με πληροφορίες από WSJ, Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα