HSBC: Κατώτερα των προσδοκιών κέρδη, εν μέσω διεθνούς αβεβαιότητας

Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2019 11:23
UPD:11:30
EPA/WALLACE WOON

H μεγαλύτερη, βάσει κεφαλαιοποίησης, τράπεζα της Ευρώπης εμφάνισε κατώτερα των προσδοκιών αποτελέσματα για το 2018 επικαλούμενη τις διεθνείς εντάσεις σε γεωπολιτική σκηνή και αγορές. Προειδοποιήσε δε ότι η επίμονη αβεβαιότητα για τις εξελίξεις στη Βρετανία, τις ΗΠΑ και την Κίνα καθιστά εξαιρετικά επισφαλείς τις προβλέψεις για την εφετινή χρονιά. 

Η HSBC ανακοίνωσε ότι τα έσοδά της αυξήθηκαν κατά 4,5% σε σχέση με το 2017, στα 53,78 δισ. δολάρια, ενώ και τα προ φόρων κέρδη ενισχύθηκαν 15,9% στα 19,89 δισ. δολάρια, αποτυγχάνοντας ωστόσο να ανταποκριθούν στις προβλέψεις των ειδικών για αύξηση 23,8% στα 21,26 δισ. δολάρια. 

Η βρετανική τράπεζα θα καταβαλλει μέρισμα 0,51 δολαρίων ανά μετοχή, αλλά δεν ανακοίνωσε κάποιο νέο πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών, όπως ήλπιζαν οι επενδυτές. Το αποτέλεσμα ήταν οι εισηγμένες στο Χονγκ Κονγκ μετοχές της να καταγράψουν πτώση περίπου 2%.

Ο διευθύνων σύμβουλος της HSBC, Γιούαν Στίβενσον, δήλωσε «πολύ ευχαριστημένος» με τα αποτελέσματα, αφού όπως είπε ήρθε μέσα σε ένα εξαιρετικά δύσκολο περιβάλλον.

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα