Αθανασάκης: Σημαντική κίνηση εξωστρέφειας της Εθνικής Τράπεζας

Τρίτη, 04 Απριλίου 2006 20:22

Ως σημαντική κίνηση εξωστρέφειας της Εθνικής Τράπεζας χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Αθανασάκης την κίνηση εξαγοράς μετοχών της τουρκικής τράπεζας Finansbank από την Εθνική.

«Φαίνεται πόσο μακρύ δρόμο έχουμε διανύσει από την εποχή που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος Παπανδρέου ως υπουργός Εξωτερικών προώθησαν την πολιτική της προσέγγισης των δύο χωρών και των δύο λαών», ανέφερε ο κ. Αθανασάκης, προσθέτοντας ότι «πρέπει να περιμένουμε και να δούμε όλα τα στοιχεία, τα οποία δεν είναι ακόμα γνωστά, καθώς υπάρχουν ερωτήματα για τις επισφάλειες, το τίμημα και τις διαδικασίες της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου και την μετέπειτα μετοχική σύνθεση που θα προκύψει».

Ο κ. Αθανασάκης είπε ότι δεν «θα ήταν άσχημο να γίνει μια ενημέρωση της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής απο τον κ. Αράπογλου», χωρίς να διευκρινίσει αν το ΠΑΣΟΚ θα ζητήσει κάτι τέτοιο.

«Επιπλέον, θα προτιμούσαμε παράλληλα να βλέπαμε την Εθνική, με αυτήν την μεγάλη κερδοφορία, να μην πρωτοστατεί στην αποδυνάμωση της ΟΤΟΕ και στην κίνηση των τραπεζών για την αντικατάσταση των συλλογικών συμβάσεων από επιχειρηματικές συμβάσεις», υπογράμμισε ο κ. Αθανασάκης.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΤΕ



Σχολιασμένα