Το αργότερο έως τον Ιούνιο θα ολοκληρωθεί η πώληση του 50,1% των ΕΛΠΕ

Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2019 12:27
UPD:12:32
REUTERS/John Kolesidis

Το αργότερο έως τον Ιούνιο σχεδιάζει να ολοκληρώσει η Αθήνα την πώληση πλειοψηφικού μεριδίου των ΕΛΠΕ, όπως προκύπτει από το αναθεωρημένο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αξιοποίησης του ΤΑΙΠΕΔ

Όπως αναφέρεται στο πρόγραμμα, η ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ, με την πώληση του 50,1%, θα ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο του έτους. 

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Ιανουαρίου εγκρίθηκε από το Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ η σύσταση συμπράξεων από τους προεπιλεγέντες υποψηφίους επενδυτές. Ειδικότερα, εγκρίθηκε η σύσταση συμπράξεων ως εξής (με αλφαβητική σειρά)

(α) σύμπραξη της εταιρείας Glencore Energy UK LTD με την εταιρεία «CIEP Participations S.a r.l. SICAR» του ομίλου Carlyle και

(β) σύμπραξη της εταιρείας Vitol Holding BV με την εταιρεία «Société Nationale pour la Recherche, la Production, le Transport, la Transformation et la Commercialisation des Hydrocarbures» («Sonatrach»).

Οι προσφορές για το 50,1% των μετοχών αναμένονται στη δεύτερη εβδομάδα του Μαρτίου, όπως έχει πει ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Άρης Ξενόφος.

Σημειώνεται ότι βάσει του αναθεωρημένου επιχειρησιακού προγράμματος, για το 17% των μετοχών της ΔΕΗ που κατέχει το ΤΑΙΠΕΔ, αναμένεται η αξιολόγηση από το Ταμείο των εναλλακτικών στρατηγικών επιλογών αξιοποίησης.

Για τη ΔΕΠΑ, στόχος είναι η εκκίνηση της διαγωνιστικής διαδικασίας αξιοποίησης του μεριδίου συμμετοχής 50%+1 μετοχή του Δημοσίου στην εμπορία εντός τουλάχιστον ενός μηνός από την ψήφιση του σχεδίου νόμου για τον εταιρικό μετασχηματισμό της ΔΕΠΑ, το οποίο εκκρεμεί. Η διαγωνιστική διαδικασία αξιοποίησης του μεριδίου συμμετοχής του Δημοσίου (14%) στις υποδομές, θα εκκινήσει μετά την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας της εμπορίας.

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα