Βουλή - Εγκρίθηκε η τοποθέτηση του νέου προέδρου ΟΕΚ

Μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2006 η εγκατάσταση των 2.292 δικαιούχων στο Ολυμπιακό Χωριό
Τετάρτη, 05 Απριλίου 2006 15:14

Εγκρίθηκε, από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, η τοποθέτηση του νέου προέδρου του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ).

Πρόκειται για τον πολιτικό μηχανικό Θεόδωρο Δρακιώτη, υπέρ της υποψηφιότητας του οποίου τάχθηκαν οι κυβερνητικοί βουλευτές, ενώ λευκό ψήφισαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Απαντώντας, σε σχετικές ερωτήσεις βουλευτών σχετικά με το Ολυμπιακό Χωριό, ο κ. Δρακιώτης ανέφερε ότι έχουν ήδη παραδοθεί στους δικαιούχους 1.500 κατοικίες, ωστόσο οι περισσότεροι δεν έχουν ακόμα εγκατασταθεί γιατί δεν υπάρχουν οι απαραίτητες υποδομές.

Στο σημείο αυτό, ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Σάββας Τσιτουρίδης, συμπλήρωσε ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2006 θα έχει ολοκληρωθεί η εγκατάσταση των 2.292 δικαιούχων και μέχρι τότε, το Ολυμπιακό Χωριό θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει κανονικά, με όλες τις υποδομές του.

Σημείωσε μάλιστα, ότι εξετάζεται να δημιουργηθεί ένα ιδιότυπο νομικό καθεστώς συντήρησης και διαχείρισής του για να διατηρηθεί -όπως είπε- αυτό το απόκτημα των ολυμπιακών εγκαταστάσεων και λόγω ιστορικής σημασίας, αλλά και λόγω του υψηλού κόστους που είναι αδύνατο να αναλάβουν οι κάτοικοί του.

Όσον αφορά τη διαχείριση της περιουσίας του Οργανισμού, ο κ. Τσιτουρίδης τόνισε ότι «επιχειρούμε την μεγαλύτερη δυνατότητα με λιγότερους κινδύνους απόδοσης των καταθέσεων», που είναι -όπως είπε- γύρω στο 5% και είναι ένα ποσοστό ικανοποιητικό.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα