Όγδοη εβδομάδα κερδών για Dow Jones και Nasdaq

Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2019 23:35
UPD:23:52
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Σημαντικά κέρδη κατέγραψαν στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας οι αμερικανικοί δείκτες στη Wall Street, λαμβάνοντας ώθηση από την αισιοδοξία για επίτευξη συμφωνίας που θα βάλει οριστικό τέλος στην εμπορική διαμάχη Ουάσιγκτον και Πεκίνου.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραταθεί η εκεχειρία στον εμπορικό πόλεμο με την Κίνα, τονίζοντας πως οι διαπραγματεύσεις Ουάσιγκτον – Πεκίνου εξελίσσονται καλά και οι δύο χώρες βρίσκονται πιο κοντά από ποτέ σε συμφωνία.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε την Παρασκευή κατά 1,8%, πραγματοποιώντας άλμα 444 μονάδων στις 28.883 μονάδες. Αυτή ήταν η όγδοη συνεχόμενη εβδομάδα κερδών για τον Dow Jones, επίδοση που είχε να καταγραφεί από τον Νοέμβριο του 2017.

Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq ενισχύθηκε την Παρασκευή κατά 0,6%, παρουσιάζοντας κέρδη επίσης για όγδοη συνεχόμενη εβδομάδα και εγκαταλείποντας τη bear market. Την ίδια ώρα, ο ευρύτερος δείκτης S&P 500, αντιπροσωπευτικός της γενικότερης τάσης, σημείωσε άνοδο 1,1%, κλείνοντας στο πράσινο για τρίτη συνεχή εβδομάδα.

Στην Ευρώπη, με θετικά πρόσημα έκλεισαν τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,6%, με τον γερμανικό DAX να καταγράφει κέρδη 1,9% και τον γαλλικό CAC 40 να πραγματοποιεί άλμα 1,8%.

Στον ευρωπαϊκό νότο, κέρδη 1,9% κατέγραψε ο ιταλικός FTSE MIB, με τον ισπανικό IBEX 35 να ενισχύεται επίσης κατά 1,9%. Στο πράσινο η Αθήνα, όπου ο Γενικός Δείκτης σημείωσε άνοδο 0,16%, ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε κατά 1,4%.

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • COMP
  • DJC



Σχολιασμένα