«Η εξαγορά της Finansbank δείχνει εμπιστοσύνη στο μέλλον της Τουρκίας»

Τετάρτη, 05 Απριλίου 2006 17:53
UPD:18:03

O υπουργός Επικρατείας (αρμόδιος για το Εξωτερικό Εμπόριο) της Τουρκίας Kursat Tuzmen, σε συνέντευξη Τύπου στην Αθήνα, επισήμανε ότι οι εμπορικές συναλλαγές των δύο χωρών άγγιξαν το 2005 τα 1,8 δισ. δολ. ενώ το 2006 αναμένεται να ξεπεράσουν τα 2 δισ. δολ. Σύμφωνα με όσα ανέφερε, στην Τουρκία δραστηριοποιούνται 229 ελληνικές εταιρείες, ενώ στην Ελλάδα μόνο δέκα τουρκικές επιχειρήσεις. Ο κ. Tuzmen χαρακτήρισε πολύ αξιόλογη τη συμφωνία εξαγοράς της τουρκικής τράπεζας Finansbank από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος. «Η κίνηση αυτή», σύμφωνα με τον κ. Tuzmen, «δείχνει ότι η Ελλάδα εμπιστεύεται το μέλλον της Τουρκίας».

Ο κ. Tuzmen συναντήθηκε με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφη και συμφώνησαν να υπάρχει τακτική συνεργασία, ώστε ο όγκος εμπορίου να αυξηθεί.

Ο Τούρκος υπουργός Επικρατείας εξέφρασε τη ευγνωμοσύνη του για την στάση που τηρεί η Ελλάδα για την ένταξη της Τουρκίας στη Ε.Ε. και κάλεσε τον κ. Αλογοσκούφη να επισκεφθεί την Τουρκία, πρόσκληση την οποία ο Ελληνας υπουργός αποδέχθηκε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα