Οι δύο ισχυροί της Wall Street διαφωνούν για το μέλλον του Brexit

Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2019 10:27
UPD:10:29
REUTERS/KAI PFAFFENBACH

Καθώς η κρίση του Brexit βαθαίνει, δύο τιτάνες της Wall Street έχουν εντελώς διαφορετική εκτίμηση για το τι πρόκειται να συμβεί. Η Goldman Sachs βλέπει 50% πιθανότητες για επικύρωση της συμφωνίας Μέι, ενώ η JPMorgan πιστεύει ότι το Λονδίνο θα καταλήξει σε αναβολή της εξόδου.  

Για την Goldman οι πιθανότητες ενός no deal, δηλαδή εξόδου χωρίς συμφωνία, είναι μόλις 15%, καθώς πιστεύει ότι η Βουλή των Κοινοτήτων, έστω και τελευταία στιγμή, θα αποτρέψει μία τέτοια εξέλιξη. Όσον αφορά στις πιθανότητες να μην έχουμε τελικά καθόλου Brexit, αυτές ανέρχονται στο διόλου ευκαταφρόνητο 35% σύμφωνα με την αμερικανική επενδυτική τράπεζα. 

Από την πλευρά της η JPMorgan πιστεύει ότι θα είναι δύσκολο να εξασφαλίσει η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, ουσιαστικές αλλαγές από τους Ευρωπαίους ηγέτες στη συμφωνία του διαζυγίου και κατά συνέπεια δεν θα καταφέρει να την περάσει από την Βουλή έως την προθεσμία της 26ης Φεβρουαρίου, που έχει θέση η ίδια. Υπό αυτές τις συνθήκες δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να ζητήσει παράταση και να μεταθέσει την έξοδο για μετά την 29η Μαρτίου. 

Υπενθυμίζεται ότι η Μέι έχει υποσχεθεί στη Βυολή ότι εάν δεν υπάρξει έγκριση της συμφωνίας έως τις 26 Φεβρουαρίου, οι βουλευτές θα έχουν τη δυνατότητα στις 27 Φεβρουαρίου να ψηφίσουν για το πώς θέλουν να κινηθεί η χώρα. 

Η απόκλιση στις θέσεις των δύο ισχυρότερων τραπεζών της Wall Street αποκαλύπτει πόσο δύσκολο είναι για τους επενδυτές να βρουν την άκρη στον λαβύρινθο των διαπραγματεύσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη και οι οποίες θα καθορίσουν την πιο σημαντική- πολιτικά και οικονομικά- κίνηση του Ηνωμένου Βασιλείου από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. 

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα