Κακουργηματικές διώξεις για τα δάνεια της Attica Bank

Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2019 17:06
UPD:19:43
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Ποινική δίωξη για απιστία κατά συναυτουργία και κατά μόνας, άπαξ και κατ' εξακολούθηση και για απλή συνέργεια στην απιστία ασκήθηκε από τους επίκουρους εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς σε βάρος πρώην μελών του διοικητικού συμβουλίου της Attica Bank, για τα δάνεια δεκάδων εκατομμυρίων της Attica Bank, τα οποία φέρονται να χορηγήθηκαν χωρίς επαρκείς εξασφαλίσεις.

Παράλληλα, ασκήθηκε ποινική δίωξη για ηθική αυτουργία στην απιστία σε βάρος των νομίμων εκπροσώπων πέντε εταιρειών που οφελήθηκαν από τα δάνεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελείς διαπίστωσαν ότι προκλήθηκε ζημία στην περιουσία της τράπεζας από πέντε περιπτώσεις δανείων συνολικού ύψους περίπου 60 εκατομμυρίων ευρώ, την περίοδο 2011-2015.

Τα δάνεια αυτά εκτιμάται ότι χορηγήθηκαν στις εμπλεκόμενες εταιρείες, οι οποίες είχαν χαμηλή πιστοληπτική διαβάθμιση, με επιτόκιο πολύ χαμηλότερο από το προβλεπόμενο και με μηδενική ή μερική εξασφάλιση.

Δύο περιπτώσεις δανείων σε εταιρείες αρχειοθετήθηκαν, καθώς οι εμπλεκόμενοι είχαν αποπληρώσει ολοσχερώς τα χρέη τους.

Η έρευνα είχε ξεκινήσει μετά από πόρισμα και μηνυτήρια αναφορά της Τράπεζας της Ελλάδος, η οποία είχε διαπιστώσει συστηματική χορήγηση των επίμαχων επισφαλών δανείων από την Τράπεζα Αττικής.

naftemporiki.gr

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα