Lloyd's: Ζημίες το 2005 από τους τυφώνες στις ΗΠΑ

Πέμπτη, 06 Απριλίου 2006 10:49

ΖΗΜΙΕΣ, για πρώτη φορά από το 2001, εμφάνισε η μεγαλύτερη ασφαλιστική αγορά στον κόσμο, οι Lloyd's του Λονδίνου, αποτέλεσμα του ιδιαίτερα υψηλού κόστους των τυφώνων που έπληξαν τις ΗΠΑ.

Οι προ ζημίες ανήλθαν σε 103 εκατ. λίρες στερλίνες (180 εκατ. δολ.) το 2005, έναντι κερδών 1,37 δισ. λιρών, κατά την προηγούμενη από την τελευταία χρήση, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση των Lloyd's, που δεν ανακοινώνουν αμιγή στοιχεία.

«Για να εξέλθουν οι Lloyd's από αυτή τη χρονιά με πολύ μικρές ζημίες, δείχνει την άριστη επίδοσή τους», ανέφερε ο πρόεδρος Peter Levene, 64 ετών στην ανακοίνωση, συμπληρώνοντας: « Οι Lloyd's έχουν κάθε λόγο να έχουν πίστη για την πορεία τους στο μέλλον».

Από τις ζημίες που προκάλεσαν οι τυφώνες στις ΗΠΑ οι Lloyd's είχαν ζημίες 3,3 δισ. λίρες Αγγλίας, υπερβαίνοντας ακόμα και τις απαιτήσεις των 3,3 δισ. δολ. ΗΠΑ από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11 ης Σεπτεμβρίου του 2001 στις ΗΠΑ. Οι απαιτήσεις από τις ζημίες του τυφώνα Katrina που κατέστρεψε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις και προκάλεσε πλημμύρες στη Ν. Ορλεάνη με αποτέλεσμα τον θάνατο εκατοντάδων νεκρών τον Σεπτέμβριο, ενδέχεται να ανήλθαν στα 79 δισ. δολ., σύμφωνα με την Risk Management Solutions Inc.

Οι απαιτήσεις και τα έξοδα, ως αναλογία των ασφαλίστρων, αυξήθηκαν στο 111,8%, έναντι 96,6% το 2004. Οι ασφαλιστικές εταιρείες που διαπραγματεύονται στην αγορά των Lloyd's συμπεριλαμβανομένης της Brit Insurance Holdings Plc και της Hiscox Plc, ανακοίνωσαν τον περασμένο μήνα χαμηλότερα κέρδη για το 2005, εξ αιτίας του κόστους των τυφώνων.

Οι δείκτες των ασφαλίστρων έχουν σημειώσει άνοδο για την ασφάλιση περιουσιών και πετρελαϊκών εγκαταστάσεων σε περιοχές που επλήγησαν από τους τυφώνες, σύμφωνα με τις ασφαλιστικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Kiln Plc. Οι Lloyd's είπαν ότι εκτιμάται να ασφαλίσουν δραστηριότητες αξίας 14,8 δισ. δολ., 7% υψηλότερες από το 2005, προκειμένου να αξιοποιήσουν την άνοδο των τιμών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα