Ikea: Εξετάζει online πλατφόρμα, όπου θα διαθέτει και έπιπλα ανταγωνιστών

Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2019 14:32
UPD:14:36
REUTERS/BOB STRONG

Δυναμική παρουσία στο διαδίκτυο και μάλιστα με μία κίνηση- έκπληξη η Ikea. Ο σουηδικός κολοσσός καταστημάτων οικιακού εξπολισμού, στο πλαίσιο της αναμόρφωσής του, εξετάζει τη δημιουργία πλατφόρμας για online πωλήσεις, που θα προσφέρει στον καταναλωτή τη δυνατότητα να αγοράσει όχι μόνο δικά του έπιπλα, αλλά και έπιπλα ανταγωνιστών.

Σε δηλώσεις του στους Financial Times ο Τορμπγιορν Λουφ, διευθύνων σύμβουλος του Inter Ikea ανέφερε ότι οριστικοποιούνται αυτό το διάστημα οι λεοπτμέρειες για το πρώτο τεστ πωλήσεων σε ιστότοπο τρίτου μέρους όπως για παράδειγμα η Alibaba της Κίνας ή η Amazon.

Ο κ. Λουφ είπε στους FT ότι πρέπει να υπάρξει κάτι ανάμεσα στην ιστοσελίδα της Ikea και γενικά σάιτ ηλεκτρονικού εμπορίου, όπως το Amazon, που πωλάει σχεδόν τα πάντα. «Ποιες είναι οι ευκαιρίες ανάμεσα στις κυρίαρχες, μεγάλες πλατφόρμες και την εταιρική ιστοσελίδα; Πιστεύω ότι υπάρχουν δεκάδες ευκαιρίες. Όπως η Zalando: είναι ένα ειδος πλατφόρμας για μόδα και ρούχα. Πιστεύω ότι αυτή είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα να εξερευνήσουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί ότι η Zalanco έχει καταστεί ο μεγαλύτερος online πωλητής ένδυσης στην Ευρώπη, προσφέροντας πολλά brands, κανένα από τα οποία δεν είναι οι ιδιοκτήτες της γερμανικής ιστοσελίδας.

Ο επικεφαλής του Inter Ikea πιστεύει ότι τα επόμενα χρόνια θα ανοίξουν μεγάλες προοπτικές στο ηλεκτρονικό εμπόριο και θέλει η Ikea να είναι μέρος αυτών και όχι να μείνει πίσω.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα