Παπαρήγα: Η κυβέρνηση να αναλάβει εξ ολοκλήρου την ευθύνη του ΝΑΤ

Συνάντηση Παπαρήγα με αντιπροσωπεία ΠΝΟ
Πέμπτη, 06 Απριλίου 2006 15:05

Την κατάργηση ης πολιτικής επιστράτευσης ζήτησε σήμερα η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. σε δηλώσεις της μετά τη συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία της ΠΝΟ, σημειώνοντας ότι κατά τη συζήτηση που θα γίνει στη βουλή για το θέμα, θα κριθεί η κυβέρνηση αλλά και κάθε Κόμμα.

Η γ.γ. του ΚΚΕ υπογράμμισε επίσης το ενδιαφέρον του κόμματός της «για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων στη δουλειά, στις ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς, στους μισθούς, στις συντάξεις όλων των εργαζομένων στη ναυτιλία» και πρόσθεσε ότι «η πίεση πρέπει να αυξηθεί γιατί δεν μπορεί το 0,77 ευρώ να ισχύσει και στους ναυτεργάτες. Και επιπλέον δεν μπορεί αυτή τη στιγμή το ΝΑΤ να εμφανίζεται ως ένα χρεοκοπημένο ταμείο».

Η κ. Παπαρήγα κάλεσε την κυβέρνηση να αναλάβει εξ ολοκλήρου την ευθύνη του ΝΑΤ, στο οποίο όπως είπε, «οι εφοπλιστές και χρωστάνε και έχουν χαμηλές εισφορές». «Να το λύσουν λοιπόν μεταξύ τους», υπογράμμισε, «δηλαδή η κυβέρνηση και οι εφοπλιστές,που είναι οι κοινωνικοί εταίροι».

Παράλληλα η κ. Παπαρήγα σημείωσε πως στη ναυτιλιακή αγορά και στα ελληνόκτητα πλοία και γενικότερα στα πλοία των Ελλήνων εφοπλιστών, έχει αυξηθεί ο τζίρος. «Δηλαδή», συνέχισε, «η κερδοφορία πηγαίνει πάρα πολύ ψηλά. Οι ανάγκες για τη στελέχωση των πλοίων είναι επίσης μεγάλες, γιατί όσο μεγαλώνει ο τζίρος μεγαλώνει ακόμα περισσότερο η ανάγκη για το ανθρώπινο δυναμικό».

«Επομένως, εμείς διεκδικούμε και παλεύουμε, όχι απλώς να μην υπάρχουν άνεργοι, αλλά να μην υπάρχουν άνεργοι με την έννοια της αύξησης των προσλήψεων. Οι οργανικές συνθέσεις των πλοίων πρέπει να παίρνουν υπόψη συνολικά τις ανάγκες και των ναυτεργατών για θέσεις εργασίας, γενικότερα των εργαζομένων, αλλά και τις ανάγκες σε σχέση με τις υπηρεσίες που προσφέρουν», τόνισε η κ. Παπαρήγα και πρόσθεσε:

«Ξέρουμε πάρα πολύ καλά το μεγάλο εκβιασμό που γίνεται στους Έλληνες ναυτεργάτες, να παραδοθούν και να μετατραπούν σε μια ακόμα πιο φθηνή εργατική δύναμη. Εμείς, αντίθετα, παλεύουμε για τη διεύρυνση, για την αύξηση των θέσεων εργασίας. Έχει αντικειμενική βάση αυτό».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα