Στάση αναμονής στο Χ.Α., χαμόγελα στην Ευρώπη

Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2019 13:58
UPD:13:59
INTIME NEWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Εικόνα ανάκαμψης έχουμε σήμερα στις ευρωπαϊκές αγορές μετοχών, εν μέσω προσδοκιών για πρόοδο στις εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ- Κίνα, που βρίσκονται σε εξέλιξη στο Πεκίνο, αλλά και χάρη στην είδηση για επί της αρχής συμφωνίας στο αμερικανικό Κογκρέσο, που θα αποτρέψει το shutdown. 

Ελαφρά μόνο άνοδο παρουσιάζει το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο επηρεάζεται βεβαίως και από τις εγχώριες εξελίξεις, με σημαντικότερη τις διαβουλεύσεις για τα κόκκινα δάνεια και την προστασία της πρώτης κατοικίας. 

Λίγο πριν τις 14:00 ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α. παρουσιάζει άνοδο μόλις 0,11% στις 655,25 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να προσεγγίζει τα 13 εκατ. ευρώ.

Οι τράπεζες, που φέρονται να είναι κοντά σε συμβιβασμό με την κυβέρνηση για την πρώτη κατοικία, συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο αγοραστικό ενδιαφέρον με τον δείκτη τους να ενισχύεται 1,35%. Ανάλογη άνοδο καταγράφει και ο κλάδος χρηματοοικονομικών υπηρεσιών. Η εικόνα είναι μεικτή στην υπόλοιπη αγορά, με τα κέρδη και τις απώλειες ωστόσο να είναι για κάθε κλάδο πολύ περιορισμένα. 

Την ίδια ώρα ο πανευρωπαϊκός δείκτης σημειώνει άνοδο 0,7%. Στο Λονδίνο η επίμονη αβεβαιότητα για το Brexit ρίχνει σταθερά τη σκιά της, με αποτέλεσμα ο FTSE 100 να σημειώνει άνοδο μόλις 0,2%. Περισσότερα είναι τα χαμόγελα στις μεγάλες αγορές του ευρώ. 

Στη Φραγκφούρτη ο DAX σημειώνει άνοδο 1,23%, στο Παρίσι ο CAC 40 ενισχύεται 1,1%, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB είναι στο +1,03%. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα