Σε τροχιά πτώσης επέστρεψαν οι τιμές του πετρελαίου

Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2019 08:00
UPD:08:08
REUTERS/Christian Hartmann

H επίδραση από τις εξελίξεις στη Βενεζουέλα φαίνεται να περιορίζεται στην αγορά πετρελαίου, με τις τιμές να ακολουθούν και πάλι τροχιά τπώσης. Ωστόσο παραμένουν πάνω από τα επίπεδα των 60 δολαρίων, καθώς οι επενδυτές δεν μπορούν να αγνοήσουν ότι την ίδια ώρα η Σαουδική Αραβία και οι σύμμαχοί της μειώνουν την προσφορά. 

Η τιμή του αργού τύπου μπρεντ διαμορφώνεται σήμερα στα 61,54 δολάρια το βαρέλι, με πτώση της τάξης του 0,9% σε σχέση με το κλείσιμο της Παρασκευής. Την ίδια ώρα η τιμή του αμερικανικού αργού (WTI) υποχωρεί κατά 1,3% στα 52,02 δολάρια το βαρέλι. 

Κατεύθυνση στις τιμές το προσεχές διάστημα θα δώσουν πάντως και τα όποια νέα δεδομένα για την πορεία των μεγάλων οικονομιών του πλανήτη. Η επιβράδυνση σημαίνει και μειωμένη όρεξη για ενέργεια, γεγονός που διατηρεί υπό πίεση τις τιμές ανεξάρτητα από τις εξελίξεις στο μέτωπο της προσφοράς. 

Το κλίμα στην αγορά ενδεχομένως να επηρεάσει και η προσπάθεια του αμερικανικού Κογκρέσου να περιορίσει την επιρροή του ΟΠΕΚ, αν και είναι αμφίβολο εάν αυτή θα βρεθεί τη στήριξη του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ. 

naftemporiki.gr 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα