Ολλανδία: Σε διαπραγματεύσεις με 250 εταιρείες, που θέλουν να μετακινηθούν λόγω Brexit

To 2018 περίπου 1.920 θέσεις εργασίας μεταφέρθηκαν από τη Βρετανία στην Ολλανδία
Σάββατο, 09 Φεβρουαρίου 2019 14:55
UPD:15:03
EPA/VALERIE KUYPERS

Η Ολλανδία εμφανίζεται αποφασισμένη να κερδίσει από την έξοδο επιχειρήσεων από τη Βρετανία. Με την αβεβαιότητα για τη μορφή που θα λάβει το Brexit να έχει χτυπήσει κόκκινο και χωρίς να διαφαίνεται λύση στον ορίζοντα, αρκετές επιχειρήσεις μεταφέρουν έδρα ή δραστηριότητες σε άλλες χώρες της Ε.Ε. για να διατηρήσουν την πρόσβαση στην ενιαία εσωτερική αγορά.

Φραγκφούρτη, Παρίσι, Δουβλίνο αλλά και το Άμστερνταμ διεκδικούν χρηματοοικονομικούς και όχι μόνο κολοσσούς. Η ολλανδική κυβέρνηση ανακοίνωσε το Σάββατο ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με 250 επιχειρήσεις για την μεταφορά δραστηριοτήτων τους στην Ολλανδία από τη Βρετανία ενόψει της προγραμματισμένης για τις 29 Μαρτίου εξόδου. 

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών ήδη έχουν προσελκυθεί στη χώρα 42 εταιρείες ή υποκαταστήματα και 1.923 θέσεις εργασίας έχουν μεταφερθεί από τη Βρετανία στην Ολλανδία μέσα στο 2018.

«Το 2019 αρκετές επιχειρήσεις μεταξύ των οποίων οι Discovery και Bloomberg έχουν επίσης ανακοινώσει την πρόθεσή τους να επενδύσουν στην Ολλανδία εξατίας του Brexit» ανακοίνωσε το υπουργείο. Πρόσθεσε επίσης ότι βρίσκονται σε εξέλιξη συνομιλίες με περισσότερες από 250 εταιρείες, που σκέφτονται τη μετεγκατάσταση στην Ολλανδία.

Οι περισσότερες όπως ανέφερε είναι βρετανική, αλλά υπάρχουν επίσης αμερικανικές και ασιατικές, που αναθεωρούν την δομή της ευρωπαϊκής παρουσίας τους.  

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα έρευνα έδειξε πως 1/3 στις βρετανικές επιχειρήσεις σκέφτονται σοβαρά την μεταφορά δραστηριοτήτων στο εξωτερικό, λόγω Brexit. 

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα