Huawei: Γαλλία, Ιταλία δεν την αποκλείουν από τα δίκτυα 5G- έρευνα ανοίγει η Γερμανία

Παρασκευή, 08 Φεβρουαρίου 2019 17:06
UPD:17:11
REUTERS/KACPER PEMPEL

Στο μικροσκόπιο των αρχών διεθνώς αναφορικά με τους δεσμούς της με την κινεζική κυβέρνηση και τις αμερικανικές καταγγελίες για κατασκοπεία έχει βρεθεί η Huawei, η οποία και έχει ξεκαθαρίσει πως θα συνεχίσει τις επενδύσεις της και θα μεταφέρει την τεχνολογία της, «όπου είναι καλοδεχούμενη». 

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, φέρεται να είναι έτοιμος να υπογράψει την επόμενη προεδρικό διάταγμα, που θα απαγορεύει στις αμερικανικές επιχειρήσεις την εξαγορά εξοπλισμού της, όπως και της ZTE. Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις από την πλευρά τους εξετάζουν τη δική τους στάση απέναντι στην μεγαλύτερη, βάσει πωλήσεων, εταιρεία τηλεπικοινωνιακών δικτύων στον κόσμο. 

Η Ιταλία διέψευσε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες θα απέκλειε τους κινεζικούς κολοσσούς  από το να συμβάλλουν στην κατασκευή του εγχώριου 5ης γενιάς δικτύου κινητής τηλεφωνίας.«Δεν έχουμε πρόθεση να προβούμε σε οποιαδήποτε τέτοια πρωτοβουλία» τόνισε ο υπουργός Βιομηχανίας. 

Η εφημερίδα La Stampa επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές ανέφερε ότι η Ρώμη ήταν έτοιμη να χρησιμοποιήσει ειδικά μέσα για να καταγγείλει τις συμβάσεις που αφορούν στους Κινέζους παρόχους. Ωστόσο η ιταλική κυβέρνηση δήλωσε πως δεν υπάρχουν αποδείξει που να στοιχειοθετούν οποιαδήποτε σχετική απειλή ασφαλείας.

Στη Γερμανία ο υπουργός Οικονομίας, Πέτερ Αλτμάιερ, αποκάλυψε σήμερα ότι ανοίγει έρευνα για το κατά πόσον η Huawei συνιστά απειλή για την ασφάλεια.  Προ ημερών η Καγκελλάριος Άνγκελα Μέρκελ είχε δηλώσει πως χρειάζεται εγγυήσεις ότι η Huawei δεν θα παραδώσει δεδομένα στο Κινεζικό κράτος προτού της επιτραπεί να συμμετέχει στην κατασκευή δικτύων 5ης γενιάς.

Στη Γαλλία η Γερουσία απέρριψε, την προηγούμενη Τετάρτη, προτεινόμενη νομοθεσία που στόχευε στην αυστηροποίηση των ελέγχων τηλεποικοινωνιακού υλικού, σε συνέχεια προειδοποιήσεων των ΗΠΑ, σχετικά με τη Huawei, τον κινεζικό κολοσσό του κλάδου τηλεπικοινωνιών.

Η νέα νομοθεσία ήταν προσθήκη της τελευταίας στιγμής από την κυβέρνηση, σε ένα ευρύτερο εταιρικό νόμο, και προέβλεπε ότι οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι πρέπει να ζητούν επίσημη έγκριση για τη χρήση συγκεκριμένου τύπου εξοπλισμού που θεωρείται «ευαίσθητος» όσον αφορά στον κίνδυνο κατασκοπείας ή δολιοφθοράς.

Σημειώνεται ότι οι Βρυξέλλες δεν έχουν λάβει μέτρα αποκλεισμού της Huawei. Ωστόσο πάροχοι όπως η αγγλική BT Group και η γαλλική Orange δήλωσαν ότι δεν θα χρησιμοποιήσουν τον 5G εξοπλισμό της στα κύρια εθνικά δίκτυα τους.

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα