Σταθερό το Χ.Α., στο κόκκινο η Ευρώπη

Παρασκευή, 08 Φεβρουαρίου 2019 15:22
UPD:15:23
INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Εικόνα σταθεροποίησης έχουμε σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ενώ αρνητικό παραμένει για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση το κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς μετά την Κομισιόν που υποβάθμισε τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη της Ευρωζώνης, σήμερα έχουν σειρά οι μεγάλες επιχειρήσεις της ηπείρου, που υποβαθμίζουν τους στόχους τους για τα οικονομικά αποτελέσματα. 

Στην Αθήνα ο Γενικός Δείκτης σε μία υποτονική συνεδρίαση, με χαμηλό τζίρο, καταγράφει άνοδο μόλις 0,2% στις 645,9 μονάδες. Κέρδη 0,2% εμφανίζει και ο τραπεζικός δείκτης, που χθες δέχθηκε ισχυρές πιέσεις. Την παράσταση κλέβει ο κλάδος εμπορίου, με άνοδο 2,9%, ενώ ακολουθεί εκείνος των βιομηχανικών προϊόντων με κέρδη 2,2%. 

Στην Ευρώπη απογοητευτικά στοιχεία και προειδοποιήσεις από τις Umicore, Skanska και Rockwool βάρυναν περισσότερο στη ζυγαριά των επενδυτών από τις ισχυρές επιδόσεις της L'Oreal. Έτσι ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 καταγράφει πτώση 0,35%.

Στη Φραγκφούρτη ο DAX υποχωρεί 0,5%, ενώ ο FTSE 100 στο Λονδίνο και ο CAC 40 στο Παρίσι παρουσιάζουν έκαστος πτώση 0,25%. Οριακές είναι οι απώλειες για τον FTSE MIB στο Μιλάνο. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα