ΑΕΓΕΚ: Υπεγράφη η σύμβαση για το Μετρό Θεσσαλονίκης

Παρασκευή, 07 Απριλίου 2006 14:51

Υπεγράφη σήμερα, 7/4/2006, μεταξύ της Αττικό Μετρό Α.Ε. και της κοινοπραξίας ΑΕΓΕΚ - IMPREGILO - ANSALDO T.S.F. - SELI - ANSALDOBREDA", η σύμβαση εκτέλεσης του έργου «Μελέτη, κατασκευή και θέση σε λειτουργία του Μετρό Θεσσαλονίκης».

Στην εν λόγω κοινοπραξία η ΑΕΓΕΚ είναι επικεφαλής εταιρία με ποσοστό 28%.

Η συνολική προβλεπόμενη δαπάνη του έργου ανέρχεται σε 1.125.000.000 ευρώ (περιλαμβανομένων των κονδυλίων για απρόβλεπτα, απολογιστικά, αναθεώρηση και ΦΠΑ), ο δε χρόνος κατασκευής του ορίζεται περίπου σε 6,5 έτη από την υπογραφή της σύμβασης.

Το έργο περιλαμβάνει υπόγεια γραμμή δύο τροχιών μήκους περίπου 9,6 χλμ., δεκατρείς σταθμούς με τα φρέατά τους, τους επίσταθμους, δύο πρόσθετα φρέατα, το αμαξοστάσιο (με το Κέντρο Ελέγχου Λειτουργίας και το Κτίριο Διοίκησης) και όλα τα αναγκαία ηλεκτρομηχανολογικά και σιδηροδρομικά συστήματα συμπεριλαμβανομένου του τροχαίου υλικού.

Περιλαμβάνει επίσης μελέτη και κατασκευή φρεάτων ή και σηράγγων για τη δομητική παρακολούθηση και υποστήριξη όπως απαιτείται του Κεντρικού Αγωγού Ακαθάρτων κατά τη διάρκεια διέλευσης των μηχανημάτων ολομέτωπης κοπής (EPB - TBM) κάτωθεν αυτού και αποκατάσταση αυτών των φρεάτων - σηράγγων μετά το πέρας των εργασιών στην προτέρα κατάσταση.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΑΕΓΕΚ



Σχολιασμένα