Twitter: Μειώθηκαν οι χρήστες, απογειώθηκαν τα κέρδη

Πέμπτη, 07 Φεβρουαρίου 2019 16:14
UPD:16:15
REUTERS/Thomas White

Άλμα στα κέρδη του είχε το Twitter το τελευταίο τρίμηνο του 2018, παρά το γεγονός ότι μειώθηκε ο αριθμός των ανθρώπων, που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα του. 

Το μέσο κοινωνικής δικτύωσης ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των χρηστών μειώθηκε, καθώς το ίδιο διέγραψε εκατομμύρια λογαριασμούς, που παραβίαζαν τους κανόνες. Η απόφασή του αυτή έχει να κάνει με την οξεία κριτική, που δέχθηκε για πολιτική χειραγώγηση και προώθηση ρητορικής μίσους. 

Τα κέρδη του αυξήθηκαν αισθητά στα 255 εκατ. δολάρια, ποσό υπερδιπλάσιο σε σχέση με τα 91 εκατ. δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα, χάρη στα πλούσια διαφημιστικά έσοδα, που αυξήθηκαν 24% στα 909 εκατ. δολάρια. Ωστόσο το Twitter υποβάθμισε το στόχο για τα έσοδα του τρέχοντος τριμήνου σε 715 με 775 εκατ. δολάρια. 

Ο Τζακ Ντόρσι, διευθύνων σύμβουλος του Twitter, σχολίασε πως τα αποτελέσματα του 2018 αποτελούν «απόδειξη ότι η μακροπρόθεσμη στρατηγική μας αποδίδει». 

«Είμαστε πεπεισμένοι και αυτή την χρονιά ότι θα συνεχίσουμε να παρουσιάζουν ισχυρές επιδόσεις, εστιάζοντας την προσπάθειά μας στο να κάνουμε το Twitter μία πιο υγιή υπηρεσία» πρόσθεσε. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα