Προσανατολίζεται σε ενδιάμεση λύση για τη ΒΦΛ η κυβέρνηση

Παρασκευή, 07 Απριλίου 2006 16:54

«Η κυβέρνηση εγγυάται ότι όλοι οι εργαζόμενοι στα Φωσφορικά Λιπάσματα, όποια λύση και να δοθεί, θα είναι πράγματι εξασφαλισμένοι, από πλευράς υπουργείου Απασχόλησης, δεν θα μείνει κανείς στο έλεος του Θεού, του ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ, ή της Νέας Δημοκρατίας», ανέφερε ο υφυπουργός Απασχόλησης Γεράσιμος Γιακουμάτος, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση σε επερώτηση του ΠΑΣΟΚ για την τύχη των Bιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων (ΒΦΛ) στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Απασχόλησης, η κυβέρνηση, εφ όσον γίνονται διαβουλεύσεις μεταξύ διοίκησης της επιχείρησης και εργαζομένων, αδυνατεί να παρέμβει, έχει ωστόσο επεξεργαστεί σχέδια.

Από την άλλη, απαντώντας στην αξίωση του ΚΚΕ, να επαναλειτουργήσει ολικώς το εργοστάσιο και να μην απολυθεί ούτε ένας εργαζόμενος, ο κ. Γιακουμάτος σημείωσε ότι «η λογική αυτή του "όλα ή τίποτα" είναι επικίνδυνση». Με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Χ. Καστανίδη πάντως, να διακρίνει στο σχόλιο αυτό, τη βούληση της κυβέρνησης για μια «ενδιάμεση λύση» με «ολίγη προστασία και απασχόληση», ο κ. Γιακουμάτος διευκρίνισε ότι μια λύση θα μπορούσε να εμπεριέχει ρυθμίσεις για εργαζόμενους κοντά σε ηλικία συνταξιοδότησης.

Αξίζει τέλος, να αναφερθεί, η διαβεβαίωση του κ. Γιακουμάτου, ότι το υπουργείο Απασχόλησης θα διατάξει «έλεγχο μέχρι το κόκαλο μόλις τελειώσει αυτή η ιστορία».

ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα