Ιαπωνία: 3,4% η αύξηση των παραγγελιών μηχανολογικού εξοπλισμού

Δευτέρα, 10 Απριλίου 2006 08:49

ΑΥΞΗΣΗ, μεγαλύτερη από ότι αναμενόταν τον Φεβρουάριο, σημείωσαν οι παραγγελίες μηχανολογικού εξοπλισμού στην Ιαπωνία, αυξάνοντας τις εικασίες ότι η Κεντρική Τράπεζα της χώρας, θα αυξήσει τα βασικά επιτόκια δανεισμού από τα σημερινά επίπεδα που βρίσκονται σήμερα κοντά στο μηδέν, το νωρίτερο τον Ιούλιο.

Οι παραγγελίες μηχανολογικού εξοπλισμού, εξαιρουμένης της ναυτιλίας και των εταιρειών κοινής ωφελείας, εποχιακώς προσαρμοσμένες αυξήθηκαν 3,4%, φθάνοντας στο 1,09 τρισ. γιέν (9,3 δισ. δολ.) έναντι του Ιανουαρίου, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της κυβέρνησης της χώρας στο Τόκυο. Κατά μέσον όρο 26 οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, προέβλεπαν ότι οι παραγγελίες θα σημειώσουν αύξηση 3,2%.

Το γιέν σημείωσε ελαφρά διαφοροποίηση στα 118,04 έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ, αμέσως μετά την ανακοίνωση των στοιχείων. Το ιαπωνικό νόμισμα σημείωσε άνοδο από τα 118,30 γιέν που ήταν στις 7 Απριλίου στη Ν. Υόρκη. Η απόδοση των ιαπωνικών ομολόγων πενταετούς διάρκειας, σημείωσε άνοδο μία μονάδα βάσης στο 1,39% φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από το 2000.

Ο δείκτης Topix υποχώρησε 11,64 μονάδες, φθάνοντας στις 1.772,08 μονάδες. Την περασμένη εβδομάδα ο δείκτης αναρριχήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα 14 ετών, μετά την έκθεση της Κεντρικής Τράπεζας, η οποία έδειξε ότι οι εταιρείες σχεδιάζουν να αυξήσουν τις επενδύσεις τους κατά 2,7% φέτος, τη μεγαλύτερη πρόβλεψη που έγινε ποτέ Μάρτιο, από το 1990.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα