Παγκόσμια παρουσίαση νέου εξοπλισμού μηχανών πλοίων από την ΜΑΝ στον Πειραιά

Τρίτη, 05 Φεβρουαρίου 2019 17:16
UPD:17:20

Την παγκόσμια παρουσίαση της επομένης γενιάς υπερπληρωτών (turbocharger) για δίχρονους ναυτιλιακούς κινητήρες πραγματοποιεί η εταιρεία MAN Energy Solutions στις κεντρικές της εγκαταστάσεις στον Πειραιά, την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου.

Η εταιρεία, όπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση, διαθέτει εμπειρία πλέον των 260 ετών στην κατασκευή στροβιλομηχανών και υπερπληρωτών.

Όπως τονίζει ο διευθύνων σύμβουλος της MAN Energy Solutions Ελλάς, Διονύσης Χριστοδουλόπουλος,  πρόκειται για σημαντικό γεγονός καθώς η MAN, όντας στην αιχμή της ναυτιλιακής τεχνολογίας με μια σειρά από καινοτόμες λύσεις, επιλέγει την Ελλάδα της κρίσης, αλλά και της μεγαλύτερης ναυτιλιακής κοινότητας του πλανήτη, για να κάνει την παγκόσμια πρώτη εμφάνιση ενός σημαντικού εξοπλισμού, για την ευρυθμία και αποδοτικότητα των εμπορικών πλοίων.

Το συγκεκριμένο μοντέλο δίνει σύμφωνα με την εταιρεία τη δυνατότητα στους τελικούς χρήστες να έχουν περαιτέρω βέλτιστη λειτουργία της προωστήριας μηχανής, μείωση  ρύπων και καταναλώσεων. Σημαντική παράμετρος επίσης είναι η δυνατότητα επέκτασης των ενδιάμεσων διαστημάτων συντήρησης αλλά και του οικονομικότερου κόστους λειτουργίας.

Η MAN σημειώνει πως θέτει στο κέντρο της στρατηγικής, την τεχνολογική αειφορία και με την παρουσίαση του συγκεκριμένου μοντέλου, ικανοποιεί τις συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις. Ο μηχανολογικός εξοπλισμός των προωστήριων και ηλεκτροπαραγωγών ντιζελοκινητήρων, πρέπει να είναι συμβατός με τους κανόνες μείωσης θαλάσσιων ρύπων, αλλά και τη δυνατότητα συνεργασίας σε μεγαλύτερο εύρος φορτίων.

Χαρακτηριστικά πλεονεκτήματα του συγκεκριμένου εξοπλισμού, σύμφωνα με την εταιρεία, είναι όπως προαναφέρθηκε η μεγαλύτερη διάρκειας ζωής των εμπλεκόμενων μερών, δραστική μείωσης της έντασης του θορύβου, μείωση του βάρους του, βελτίωσης της ασφάλειας και αξιοπιστίας του και γενικότερα στιβαρή κατασκευή με υψηλό θερμοδυναμική χαρακτηριστικά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα