Ιταλία: Βάζει πωλητήριο σε ακίνητα δημοσίου αξίας 1,8 δισ. ευρώ

Τρίτη, 05 Φεβρουαρίου 2019 16:35
UPD:16:39
REUTERS/ALESSANDRO BIANCHI

Πωλητήριο σε ακίνητα του δημοσίου ετοιμάζεται να βάλει σύμφωναμε πληροφορίες η Ιταλία, σε μία προσπάθεια να συγκεντρώσει πολύτιμο ρευστό στα ταμεία της και να θέσει υπό έλεγχο το διογκούμενο χρέος της. Η πρωτοβουλία της ιταλικής κυβέρνησης έρχεται σε μία περίοδο κατά την οποία εντείνονται οι ανησυχίες για το μέλλον της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας του ευρώ.  

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, επικαλούμενο πηγές με γνώση των κυβερνητικών σχεδίων, η Ρώμη ετοιμάζεται να πουλήσει κρατικά ελεγχόμενη ακίνητη περιουσία αξίας έως και 1,8 δισ. ευρώ. Το υπουργείο Οικονομικών έχει αρχίσει να προσδιορίζει τα ακίνητα εκείνα του κράτους ή των περιφερειακών και τοπικών διοικήσεων που μπορούν να πωληθούν. Πρόκειται για χώρους γραφείων, νοσοκομεία και στρατόπεδα, που δεν είναι πια σε χρήση, όπως ανέφεραν οι πηγές. 

Ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε έχει πει ότι οι ιδιωτικοποιήσεις θα είναι ένα από τα όπλα για την αντιμετώπιση των δημοσιονομικών προκλήσεων. Το τριετές σχέδο προϋπολογισμού, που εγκρίθηκε τον Δεκέμβριο, περιλαμβάνει στόχο για έσοδα ύψους 950 εκατ. ευρώ από πωλήσεις ακίνητης περιουσίας μέσα στο 2019 και 150 εκατ. ευρώ για κάθε μία από τις δύο επόμενες χρονιές. 

Τις κινήσεις της ιταλικής κυβέρνησης φαίνεται να επισπεύδουν τα δεδομένα εκείνα, που έδειξαν ότι το τρίτο και τέταρτο τρίμηνο του έτους η ιταλική οικονομία βρέθηκε σε τροχιά συρρίκνωσης, για πρώτη φορά από το 2013. Επίσημος στόχος της Ρώμης είναι φέτος η οικονομία να αναπτυχθεί με ρυθμούς 1%. Ωστόσο ειδικοί προειδοποιούν για στασιμότητα ή οριακή ανάπτυξη 0,1%. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα