Αίτημα στην Ε.Ε. για ένταξη των υπηρεσιών επισκευών κατοικιών σε ΦΠΑ 9%

Δευτέρα, 10 Απριλίου 2006 15:24

Την ένταξη των υπηρεσιών επισκευών κατοικιών στο χαμηλότερο συντελεστή ΦΠΑ 9%, αντί του 19% που είναι σήμερα, ζήτησε το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών από την Ε.Ε. Οπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης, το αίτημα αυτό υποβλήθηκε στο τέλος Μαρτίου και ο νέος συντελεστής ΦΠΑ θα ισχύσει αμέσως μετά την έγκριση από την Ε.Ε.

Ο υπουργός είπε ακόμα ότι ο υφυπουργός Οικονομικών Αντώνης Μπέζας έχει δώσει εντολή να μην γίνονται κατασχέσεις για μικροοφειλές.

Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με το ασφαλιστικό, είπε ότι θα ξεκινήσει ο διάλογος μετά το Πάσχα. Για τον πληθωρισμό, είπε ότι αν λάβει κανείς υπόψη του τις τεράστιες αυξήσεις των τιμών πετρελαίου, η εξέλιξη στον πληθωρισμό δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ιδιαίτερα αρνητική στην Ελλάδα. Παράλληλα, όμως, παραδέχτηκε ότι υπάρχει πρόβλημα πληθωρισμού, διότι πέντε χρόνια μετά την ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ δεν έχει επέλθει η αποκλιμάκωση στον πληθωρισμό.

Τέλος, ο υπουργός δήλωσε ότι στις 24 Απριλίου η Eurostat θα ανακοινώσει το έλλειμμα για το 2005 και των προηγουμένων ετών, αλλά ανεξάρτητα απο τις όποιες αναθεωρήσεις γίνουν, η εξέλιξη της δημοσιονομικής προσαρμογής δεν θα επηρεαστεί και οι στόχοι για το 2006 παραμένουν σταθεροί.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα