Τρεις μεγάλοι του ευρώ στις αγορές για δανεισμό περίπου 10 δισ. μέσα στην εβδομάδα

Δευτέρα, 04 Φεβρουαρίου 2019 11:43
UPD:11:48
REUTERS/DYLAN MARTINEZ

Οι επενδυτές που έχουν στραφεί το τελευταίο διάστημα στην ασφάλεια των ομολόγων, ενθαρρυμένοι και από την απόφαση των μεγάλων κεντρικών τραπεζών του πλανήτη να τηρήσουν στάση αναμονής, θα έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν μεταξύ των ομολόγων τριών μεγάλων οικονομιών του ευρώ. 

Τον χορό των εκδόσεων αυτή την εβδομάδα ανοίγει αύριο, Τρίτη, η Γερμανία. Σχεδιάζει να αντλήσει το ποσό τουλάχιστον των 800 εκατ. ευρώ από την έκδοση ομολόγων συνδεόμενων με τον πληθωρισμό, λήξης το 2026 και το 2046. 

Την σκυτάλη θα λάβουν την Πέμπτη η Γαλλία και η Ισπανία, δεύτερη και τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία της νομισματικής ένωσης αντίστοιχα. Η πρώτη θέλει να δανειστεί από τις αγορές περίπου 9 δισ. ευρώ με την έκδοση ομολόγων λήξης 2028, 2030 και 2039. 

Όσο για την Ισπανία θα προχωρήσει στην έκδοση ομολόγων με λήξη το 2021, το 2026 και το 2033, χωρίς να έχει ακόμη κάνει γνωστό το ποσό, που επιθυμεί να αντλήσει. 

Το 2019 έχει μπει με το δεξί για τα κρατικά ομόλογα της Ευρωζώνης. Μικρές και μεγάλες οικονομίες βλέπουν το κόστος δανεισμού να υποχωρεί και συναντούν ιδιαίτερα αυξημένη ζήτηση στις δημοπρασίες χρέους. Εξαίρεση το τελευταίο μόνο διάστημα αποτελεί η Ιταλία, καθώς η διολίσθησή της σε ύφεση γεννά φόβους για επιδείνωση των δημοσιονομικών της. 

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα