Στόχος η προσέλκυση Αμερικανών τουριστών

Δευτέρα, 10 Απριλίου 2006 19:21

Τις δυνατότητες αύξησης του τουριστικού ρεύματος από τις ΗΠΑ προς την Ελλάδα συζήτησε η Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Φάνη Πάλλη-Πετραλιά με τον Αμερικανό Υφυπουργό Εξωτερικών Νίκολας Μπερνς.

Η κα Πετραλιά, η οποία βρίσκεται στην Ουάσιγκτον για να συμμετάσχει στην Παγκόσμια Τουριστική Διάσκεψη που πραγματοποιείται το επόμενο διήμερο, σημείωσε ότι ο κ. Μπερνς «είναι καλός φίλος της Ελλάδας και γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας», χαρακτήρισε «προτεραιότητα» της ελληνικής κυβέρνησης την προσέλκυση Αμερικανών τουριστών, καθώς το όφελος από τον τουρισμό υψηλού επιπέδου θα είναι σημαντικό.

H κα Πετραλιά τόνισε ότι μετά τους Ολυμπιακούς η Ελλάδα στοχεύει στην επανατοποθέτησή της στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη, και έσπευσε να επισημάνει ότι υπάρχει αυξημένος ανταγωνισμός από άλλες χώρες, αναφέροντας χαρακτηριστικά την περίπτωση της Κροατίας.

Νωρίτερα, η Υπουργός είχε πρόγευμα εργασίας με ταξιδιωτικούς πράκτορες, και επισήμανε με ικανοποίηση ότι από τις 29 Μαϊου η αεροπορική εταιρεία Delta αρχίζει απ’ ευθείας πτήσεις από την Ατλάντα προς την Αθήνα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα