Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τρίτη, 11 Απριλίου 2006 07:02

ΠΤΩΤΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές, με τις μεγαλύτερες απώλειες να σημειώνουν οι μετοχές των εταιρειών με ημιαγωγούς, μετά την προς τα κάτω αναθεώρηση των μετοχών της Materials Inc. και της KLA-Tencor Corp. από την UBS AG, αυξάνοντας τις ανησυχίες, ότι η ανάπτυξη του κλάδου ενδέχεται να συρρικνωθεί. Απώλειες σημείωναν οι μετοχές της Advantest Corp.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia Pacific Index υποχώρησε 0,7%, φθάνοντας στις 134 μονάδες στις 11:01 π.μ. στο Τόκυο. Ο κλάδος των μετοχών της τεχνολογίας, υποχώρησε 1,4%, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειες μεταξύ των 10 κλάδων του περιφερειακού δείκτη. Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei, απώλεσε 0,7%, φθάνοντας στις 17.334,62 μονάδες και στη Ν. Κορέα ο Kospi, υποχώρησε 1,1%.

Ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές των εταιρειών με εμπορεύματα φυσικής παραγωγής, συμπεριλαμβανομένης της BHP Billiton και της Inpex Holdings Inc. μετά την άνοδο των τιμών του χαλκού, του ψευδάργυρου και του αργού πετρελαίου σε επίπεδα ρεκόρ στο Λονδίνο. Πτωτικά κινήθηκαν όλοι οι δείκτες στις ανοιχτές αγορές της περιφέρειας, εκτός από τους δείκτες στην Αυστραλία, την Κίνα και τη Σιγκαπούρη.

Ελαφρά διαφοροποίηση σημείωσαν χθες οι μετοχές στις ΗΠΑ, καθώς οι υψηλότερες τιμές πετρελαίου περιόρισαν τον ενθουσιασμό για τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου. Ο Standard & Poor's 500 Index σημείωσε άνοδο 0,1%, ενώ ο Dow Jones Industrial Average (DJIA), κέρδισε 0,2%.

Η UBS αναθεώρησε προς τα κάτω την εκτίμησή της για τις μετοχές της Applied Materials των ΗΠΑ, της μεγαλύτερη εταιρείας εξοπλισμού για ημιαγωγούς στον κόσμο και της KLA- Tencor, της μεγαλύτερης εταιρείας κατασκευής μηχανημάτων που ελέγχουν τα chip κατά τη διάρκεια της παραγωγής στο «neutral» από το «buy».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα