Ιαπωνία: Αμετάβλητα κοντά στο μηδέν διατήρησε τα επιτόκια

Τρίτη, 11 Απριλίου 2006 07:59

ΚΟΝΤΑ στο μηδέν, διατήρησε τα βασικά επιτόκια δανεισμού, η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας (Bank of Japan), καθώς περιμένει περισσότερα στοιχεία ότι η δεύτερη σε μέγεθος οικονομία του κόσμου θα μπορέσει να αντέξει την πρώτη αύξηση του κόστους δανεισμού από το 2000.

Η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας, η οποία τον περασμένο μήνα σηματοδότησε το τέλος της πολιτικής για την καταπολέμηση του αντιπληθωρισμού, ήταν ομόφωνη. Και οι 16 οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, προέβλεψαν με επιτυχία τη διατήρηση των επιτοκίων.

Η Bank of Japan θα ανακοινώσει τις εκτιμήσεις της για την οικονομία σήμερα στις 3 μ.μ. (τοπική ώρα) και ο διοικητής της, Toshihiko Fukui, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, μισή ώρα αργότερα. Τα πρακτικά της συνεδρίασης της Κεντρικής Τράπεζας της Ιαπωνίας, θα δημοσιευθούν στις 24 Μαΐου.

Σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα, η οικονομική ανάπτυξη της Ιαπωνίας προβλέπεται να επιταχυνθεί σε περίπου 3% φέτος, από 2,8% το 2005. Οι μεγαλύτερες – μη βιομηχανικές – εταιρείες της χώρας, σχεδιάζουν να αυξήσουν τις επενδύσεις τους τη χρήση που άρχισε την 1 η Απριλίου, κατά 1,6%, η υψηλότερη πρόβλεψη δαπανών κατά την έναρξη χρήσης, εδώ και 16 χρόνια.

Η απόδοση των ιαπωνικών ομολόγων δεκαετούς διάρκειας, αναρριχήθηκαν κατά μισή μονάδα βάσης στο 1,88% στη 1:02 μ.μ. στο Τόκυο. Χθες, η απόδοση άγγιξε το 1,90%, τα ψηλότερα επίπεδα για απόδοση ομολόγων δεκαετούς διάρκειας, από τον Ιούνιο του 2004.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα