Μικτά πρόσημα στη Wall Street

Παρασκευή, 01 Φεβρουαρίου 2019 23:58
UPD:02/02/2019 00:38
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Ήπια ανοδικά κινήθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας και πρώτη του Φεβρουαρίου ο Dow Jones και ο S&P 500 στη Wall Street, με τον Nasdaq να κλείνει με αρνητικό πρόσημο, τη στιγμή που άνοδος σημειώθηκε στο επιτόκιο του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου.

Τα στοιχεία για την απασχόληση και τις κατασκευές στις ΗΠΑ «δείχνουν» μια ισχυρή οικονομία ενθαρρύνοντας τους επενδυτές, οι οποίοι ωστόσο προβληματίζονται από τις προοπτικές της Amazon, παρά το ρεκόρ κερδών.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ, τον Ιανουάριο οι νέες θέσεις εργασίας ήταν οι περισσότερες που δημιουργήθηκαν σε μέσα σε έναν μήνα το τελευταίο 11μηνο.

Στο μεταξύ η Amazon παρουσίασε ρεκόρ πωλήσεων και κερδών το τέταρτο τρίμηνο 2018, ωστόσο η μετοχή της διολίσθησε κατά 5,4% καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για τους νέους αυστηρούς κανόνες ηλεκτρονικού εμπορίου στην δεύτερη πολυπληθέστερη χώρα του πλανήτη, την Ινδία. 

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,3%, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq διολίσθησε κατά 0,3%, ενώ ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 παρουσίασε μικρή άνοδο 0,1%.

Με άνοδο πέντε μονάδων βάσης, το επιτόκιο του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου διαμορφώθηκε στο 2,69%.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • COMP
  • DJC



Σχολιασμένα