Επαφές Π. Δούκα στο Λονδίνο για την πώληση των Ο.Α.

Τρίτη, 11 Απριλίου 2006 11:26

Kύκλο επαφών με ενδιαφερόμενους επενδυτές για την πώληση των Ολυμπιακών Αερογραμμών θα έχει σήμερα στο Λονδίνο ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Πέτρος Δούκας.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, οι συνομιλητές του είναι διεθνείς επιχειρηματίες αλλά και ομάδα Ελλήνων εφοπλιστών, οι οποίοι - όπως είπε - αντιμετωπίζουν την ανάμιξή τους στην αγορά των Ολυμπιακών Αερογραμμών και από «πατριωτικό πρίσμα», ενώ και η ελληνική κυβέρνηση επιθυμεί πάντα την «ελληνική λύση στο θέμα της Ολυμπιακής».

Ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών επιβεβαίωσε ότι εξακολουθούν να ενδιαφέρονται για την αγορά των Ολυμπιακών Αερογραμμών επιχειρηματίες, που εκπροσωπούν αραβικά συμφέροντα, καθώς και ο όμιλος του Αμερικανού επενδυτή, Σάιμον Κλέτς, ο οποίος - όπως λέγεται - έχει επιρροή και ισχυρές διασυνδέσεις στο χώρο των αερομεταφορών.

Μάλιστα, στο σημείο αυτό ο κ. Δούκας επεσήμανε πως η υλοποίηση του δεδομένου επιχειρηματικού ενδιαφέροντος για τις Ολυμπιακές Αερογραμμές, αλλά και η λύση, που θα δοθεί, θα εξαρτηθούν από την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης με την Ευρωπαϊκή Ενωση για το ποσό των 600 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο - κατά την Ευρωπαϊκή Ενωση - αντιπροσωπεύει κρατικές επιχορηγήσεις σε παράβαση της κοινοτικής οδηγίας.

Επιπλέον, ανέφερε ότι «το ελληνικό δημόσιο μπορεί να έχει μια συμμετοχή 25 - 35% στο νέο σχήμα ιδιοκτησίας της Ολυμπιακής, αλλά δεν ενδιαφέρεται για το μάνατζμεντ».

ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα