ΕΛΣΤΑΤ: Βιβλία και ηλεκτρικά είδη οδηγούν την αύξηση των πωλήσεων λιανικής

Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2019 12:54
UPD:12:56
REUTERS/ALKIS KONSTANTINIDIS

Άνοδο 3,2% παρουσίασε ο όγκος των πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο της χώρας τον περασμένο Νοέμβριο, σύμφωνα με στοιχεία, που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας. 

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, τη μεγαλύτερη άνοδο παρουσίασαν οι πωλήσεις στην κατηγορία Βιβλία- χαρτικά- λοιπά είδη (7,2%), ενώ ακολούθησαν με αύξηση 5,2% ο κλάδος επίπλων- ηλεκτρικών ειδών- οικιακού εξοπλισμού και άνοδο 5,1% εκείνος των μεγάλων καταστημάτων τροφίμων. Αύξηση 3,3% είχαμε επίσης στον όγκο πωλήσεων των καταστημάτων ένδυσης- υπόδυσης, ενώ 2% αυξήθηκε ο όγκος πωλήσεων φαρμάκων και καλλυντικών και 1,1% οι πωλήσεις τροφίμων, ποτών και καπνού.  

Στον αντίποδα, οι πωλήσεις μειώθηκαν σε πολυκαταστήματα έκαναν βουτιά 10,4% και στον κλάδο καυσίμων, λιπαντικών παρουσίασαν οριακή πτώση (0,5%).

Ο γενικός δείκτης όγκου (κύκλος εργασιών σε σταθερές τιμές) στο λιανικό εμπόριο σημείωσε αύξηση 3,2% τον Νοέμβριο 2018 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Νοεμβρίου 2017, ενώ σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Οκτωβρίου παρουσίασε αύξηση 3,9%. 

naftemporiki.gr 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα