Παπαθανασίου: +4,5% στην απασχόληση στο εμπόριο από το διευρυμένο ωράριο

Τρίτη, 11 Απριλίου 2006 16:43

«Πριν από ένα χρόνο, ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕ Δ. Ασημακόπουλος είχε εναντιωθεί στο νόμο «Για το Εμπόριο του Μέλλοντος», υποστηρίζοντας μάλιστα με συνέντευξη του σε πανελλαδικής κυκλοφορίας εφημερίδα, ότι θα κλείσουν μέχρι και «τα περίπτερα της γειτονιάς».

Πριν από ένα περίπου χρόνο, ο Πρόεδρος των Εμποροϋπαλλήλων κ. Βασιλόπουλος είχε εναντιωθεί στο νόμο για το «Εμπόριο του Μέλλοντος», υποστηρίζοντας ότι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να ωφεληθούν οι άνεργοι.

Σήμερα τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι:

- Η απασχόληση στο εμπόριο αυξήθηκε κατά 33.650 άτομα (4,5%) ενώ η απασχόληση στο σύνολο της οικονομίας αυξήθηκε κατά 51.450 άτομα. Τα 2/3 της αύξησης της απασχόλησης οφείλονται στο εμπόριο.

- Η αύξηση των λιανικών πωλήσεων στο εμπόριο ξεπέρασε το 3,5%, από τους υψηλότερους ρυθμούς στην ευρωζώνη.

- Και συνολικά σε όλους τους κλάδους της οικονομίας άνοιξαν περίπου 53.000 περισσότερες επιχειρήσεις από όσες έκλεισαν.

Η πραγματικότητα διαψεύδει όσους επιλέγουν το δρόμο του λαϊκισμού», δήλωσε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Παπαθανασίου μετά την δημοσίευση της ετήσιας έκθεσης για την πορεία του εμπορίου από την ΕΣΕΕ.

«Ο κλάδος του εμπορίου είναι σε φάση ανάπτυξης και ενίσχυσης της απασχόλησης. Βεβαίως υπάρχουν και οι εμπορικές επιχειρήσεις οι οποίες δεν αντέχουν στον ανταγωνισμό. Ομως στο εμπόριο δεν υπάρχει η μονιμότητα του δημοσίου. Ούτε δουλειά των πολιτικών ή των συνδικαλιστών είναι να κάνουν υποδείξεις στους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων πώς να τις διοικήσουν.

Η κυβέρνηση έχει διαμορφώσει και υλοποιεί ένα εθνικό σχέδιο στήριξης των ΜΜΕ με περισσότερα από 30 μέτρα... Σε δύο χρόνια η κυβέρνηση έκανε για το εμπόριο τόσα όσο δεν έκαναν τα τελευταία 20 χρόνια οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ», κατέληξε ο κ. Παπαθανασίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα