Μιχαλολιάκος: Προχωρά η υγιής ανάπτυξη της ΕΑΒ

Τρίτη, 11 Απριλίου 2006 17:43

«Παραλάβαμε μία Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία με συσσωρευμένο χρέος 450 εκατομμύρια ευρώ, χωρίς επιχειρησιακό σχέδιο, με πτωτική τάση πωλήσεων, σε πλήρη απαξίωση. Μη αναγκαία αποθέματα ανταλλακτικών κ.λ.π. βρέθηκαν χωρίς να έχουν καν απογραφεί στις αποθήκες, αξίας 260 εκατ. ευρώ, ενώ τα αδιακίνητα υλικά άνω της πενταετίας ήταν αξίας 20 και πλέον εκατ. ευρώ (π.χ. υλικά για τα αεροσκάφη F1 που η Πολεμική Αεροπορία τα έχει ήδη αποσύρει από το 2003). Αντί να είναι μία πρωτοπόρος και με μεγάλες προοπτικές αναπτυξιακή βιομηχανική μονάδα, κατέληξε σε μία προβληματική και έρμαιο των μεσαζόντων εταιρεία», δήλωσε ο Υφυπουργός Εθνικής Αμυνας, Βασίλειος Μιχαλολιάκος απαντώντας σε Επίκαιρη Επερώτηση 20 Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για την προοπτική της ΕΑΒ.

«Ηδη η νέα διοίκηση, μεταξύ άλλων, πέτυχε:

1. διπλασιασμό των συμβάσεων πωλήσεων για το 2005 σε σχέση με το 2004

2. υπογραφή πέντε Συμφωνιών Συνεργασίας με μεγάλες εταιρείες εξωτερικού όπως EADS, FINMECCHANICA, LOCKHEED MARTIN, THALES και INDRA, συνολικού ύψους ενός (1) δισεκατομμυρίου ευρώ

3. μείωση λειτουργικών δαπανών κατά 7 εκατομμύρια ευρώ

4. συμμετοχή στην σχεδίαση του νέου αεροσκάφους 787 της BOEING και στην ανάπτυξη του Μη Επανδρωμένου Μαχητικού Αεροσκάφους ( UCAV - NEURON )

5. υλοποίηση προγραμμάτων ΑΩ αξίας 146.203.709 εκατ. Δολαρίων από την προμήθεια των νέων F16 Block 52 +», πρόσθεσε ο κ. Μιχαλολιάκος.

Στις αιτιάσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για πιθανό κίνδυνο διαρροής απορρήτων πληροφοριών από τον ασύρματο δίκτυο ηλεκτρονικών υπολογιστών της ΕΑΒ, ο κ. Μιχαλολιάκος δήλωσε ότι «εμείς δεν συγκαλύπτουμε τίποτε. Γιατί δεν χρωστάμε σε κανέναν». Και συμπλήρωσε ότι επειδή «τα θέλουμε όλα στο φως, η Διοίκηση της εταιρείας διέταξε Διοικητική Εξέταση για να εξακριβωθεί εάν μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα