Κ. Κόλλιας: Οι μεταρρυθμίσεις θα ρίξουν το επιτόκιο

Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2019 17:33
UPD:17:40
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ως ένα πρώτο, μικρό βήμα στην κατεύθυνση της πλήρους αυτονόμησης της χώρας για την κάλυψη των δανειακών της αναγκών, περιέγραψε τη δοκιμαστική έξοδος της Ελλάδας στις αγορές ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΟΕΕ) Κωνσταντίνος Κόλλιας.

Σε δήλωσή του, ο κ. Κόλλιας ανέφερε ότι η σημαντική υπερκάλυψη του ζητούμενου ποσού είναι κάτι παραπάνω από αναμενόμενη, λόγω και του σχετικά μικρού ποσού που αντλήθηκε (2,5 δισ. ευρώ).

Σύμφωνα με τον κ. Κόλλια, το επιτόκιο θα μπορούσε να είναι μικρότερο αν δεν εξακολουθούσαμε να βρισκόμαστε εκτός επενδυτικών βαθμίδων (investment grades) και εκτός των προγραμμάτων ποσοτικής χαλάρωσης και επαναγοράς ομολόγων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Ο ίδιος υπενθύμισε ότι το επιτόκιο είναι πολύ υψηλότερο από το επιτόκιο αντίστοιχο άλλων χωρών, που βγήκαν από προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής -,

Ο ίδιος στάθηκε στην ανάγκη συνέχισης της εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων και τήρησης των δεσμεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης, τονίζοντας πως αποτελεί εχέγγυο για την εξομάλυνση την καμπύλης των επιτοκίων στο μέλλον.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα