Wall Street: Στάση αναμονής με το βλέμμα στη Fed

Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2019 19:02
UPD:19:05
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Μικτά πρόσημα εμφανίζουν οι αμερικανικοί δείκτες στα μέσα της δεύτερης συνεδρίασης της εβδομάδας, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένη την προσοχή τους στα εταιρικά αποτελέσματα, στη συνεδρίαση της Federal Reserve (ολοκληρώνεται την Τετάρτη), αλλά και στις νέες σινο-αμερικανικές συνομιλίες στην Ουάσιγκτον (Τετάρτη - Πέμπτη).

Αυτήν την ώρα (19.00 ώρα Ελλάδας), ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται κατά 0,4%, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq καταγράφει απώλειες 0,7%, ενώ ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 υποχωρεί οριακά κατά 0,1%.

Θετικά ήταν τα πρόσημα στην Ευρώπη, μετά τη χθεσινή βουτιά, εν μέσω προσδοκιών για αναβολή του Brexit. Ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 1,3%, με τον γερμανικό DAX να καταγράφει οριακά κέρδη 0,1% και τον γαλλικό CAC 40 να ενισχύεται κατά 0,8%.

Στον ευρωπαϊκό νότο κέρδη 0,5% κατέγραψε ο ιταλικός FTSE MIB, με τον ισπανικό IBEX 35 να ενισχύεται κατά 0,6%. Στο πράσινο και η Αθήνα, όπου ο Γενικός Δείκτης ενισχύθηκε κατά 0,76%. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε κατά 0,8%.

Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι ο Ιανουάριος έχει μέχρι στιγμής εκπλήξει θετικά τους επενδυτές, με τους δείκτες σε Ευρώπη, ΗΠΑ και Ασία να παρουσιάζουν κέρδη. Από τις αρχές του έτους οι παγκόσμιες μετοχές έχουν ανακτήσει 3 τρισ. δολάρια στην αξία τους, ύστερα από απώλειες 7 τρισ. το 2018. 

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • COMP
  • DJC



Σχολιασμένα