Υπόθεση Huawei: «Είναι όμηρος των σινοαμερικανικών σχέσεων» λέει για την Μενγκ η δικηγόρος της

Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2019 12:47
UPD:12:50
REUTERS/STRINGER

Ενώπιον καναδικού δικαστηρίου αναμένεται να εμφανιστεί εκ νέου σήμερα η οικονομική διεύθυντρια της Huawei, που συνελήφθη στο Βανκούβερ την 1η Δεκεμβρίου, προκειμένου να συζητηθούν οι όροι της εγγύησής της. Εκκρεμεί αίτημα έκδοσής της στις ΗΠΑ οι οποίες απήγγειλαν κατηγορίες εναντίον τόσο της ίδιας όσο και εναντίον του κινεζικού κολοσσού τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού.

H συνήγορος της Μεγνκ Γουανζου απέρριψε τις κατηγορίεςτης απάτης και απέδωσε τη σύλληψη και την άσκηση δίωξης σε πολιτικά κίνητρα. «Η πελάτης μου δεν θα πρέπει να κρατείται όμηρος των σινο-αμερικανικών σχέσεων» τόνισε σε δημοσιογράφους. Πρόσθεσε πως πρόκειται για μία έντιμη επιχειρηματία, η οποία δεν έχει περάσει ούτε δευτερόλεπτο συνωμοτώντας με στόχο να παραβεί τις κυρώσεις των ΗΠΑ κατά του Ιράν ή άλλη αμερικανική νομοθεσία, όπως κατηγορείται. 

Από την πλευρά του το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του κάλεσε τις ΗΠΑ να αποσύρουν το ένταλμα σύλληψης και την «αδικαιολόγητη πίεση στις κινεζικές επιχειρήσεις». 

Η εξέλιξη έρχεται εν όψει των κρίσιμων συνομιλιών, που θα αρχίσουν αύριο, Τετάρτη, στην Ουάσιγκτον, ανάμεσα σε Αμερικανούς και Κινέζους αξιωματούχους με στόχο έναν συμβιβασμό στην εμπορική διαμάχη των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη. 

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα